Buitenland

Noorse bevolking: “Wij zijn allen een”

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een bij-effect waar Anders Behring Breivik geen rekening mee heeft gehouden en wat een belangrijk onderdeel behoort te zijn van de samenleving.

Na de aanslagen in Noorwegen rouwde het gehele land als eenheid. Het maakt plots niet uit of iemand nu christen, moslim, sikh of goj is, Noorwegen is voor het eerst in vele decennia één land, één volk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Te midden van het verdriet zijn vele Noorse moslims opgelucht dat de dader niet met hen in verband kan worden gebracht. Op deze wijze worden pesterijen tegen moslims in het land voorkomen.

Kerken en moskeeën in het land hebben hun deuren geopend zodat mensen bijeen kunnen komen om samen te verwerken. Op zondag kwamen vele moslims voor het eerst bij elkaar in de kathedraal van Oslo om kaarsjes te branden voor de slachtoffers. Onder hen was ook imam Jamaat-e Ahl-e Sunnat van ’s lands grootste moskee.

Ook de World Islamic Mission hield een herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers. “Samen zullen we ons verenigen om te strijden voor het behoud van de waarden die Noorwegen zo groots hebben gemaakt,” aldus de WIM.

Jongeren vragen om stilte

Op Facebook verschijnen overal Noorse vlaggen. Jonge moslimleiders hebben het Melafestival afgelast uit respect voor de slachtoffers. Het Melafestival zou deze week samen met andere festiviteiten hebben plaatsgevonden ter voorbereiding op de Ramadan.

Het was een moeilijke beslissing maar niets is meer hoe het was. Anders Behring Breivik wilde kennelijk het christendom redden in Noorwegen en de rest van Europa. Toch zijn weinig christelijke leiders naar voren gestapt met de boodschap dat dit niets met christendom te maken heeft.

De media zijn niet naar kerken gegaan om te eisen dat de terroristen die zichzelf conservatieve christenen noemen worden verdoemd.

Duidelijke boodschap

“We weten waarom. Het christelijke gedeelte van Noorwegen – gelovigen, atheïsten of agnosten – en moslims die opgroeiden in het land zijn zo vertrouwd geraakt met het christendom dat we weten dat de terroristen een vervormd beeld hebben van de christelijke boodschap en dat het niets te maken heeft met het christendom.”

“Noorse christenen herkennen zich niet in dergelijke acties of boodschappen. Een deel van de allochtone bevolking, mensen die zijn opgegroeid in landen waar het christendom te vuur en te zwaard als enig juiste godsdienst werd verspreid, zijn in beperkte mate op de hoogte van de grondbeginselen van het christendom.”

“In zowel hun belang als het onze kunnen we zeggen dat dit niet de ideologie is die we zouden moeten willen als staatsgodsdienst.”

Bron: Aftenposten.no

Verwante artikelen:

Noot redactie: De redactie van Niburu neemt zelf de verantwoordelijkheid en heeft overleg over de kwestie Noorwegen met het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Regionaal Coördinatiecentrum (RCC), het Nationaal CrisisCentrum (NCC), het Korps landelijke politiediensten (KLPD), de Rijksrecherche en de media. We zullen verslag doen van nieuwe ontwikkelingen zodra die er zijn.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x