Het is in Europa veel minder bekend dan in landen zoals Japan en Zuid-Korea en het kan als groente worden gegeten, maar ook als decoratie worden gebruikt.
Zeewier is niet alleen de belangrijkste, maar ook de rijkste bron van mineralen. Uit onderzoek blijkt dat het onder meer veroudering, een te hoog cholesterolgehalte en overgewicht tegengaat.
Zeewier gaat tevens de strijd aan met vrije radicalen die kanker kunnen veroorzaken. Het bevat daarnaast jodium, ijzer, kalk, bio-peptiden en vitamines als B12. Het is een goed product tegen de kilo’s omdat zeewier weinig calorieën bevat.
Wetenschappers van het Teagasc Food Research Institute in Ierland legden 100 studies naar zeewier naast elkaar en concludeerden dat het bloeddrukverlagend werkt.
Er zijn honderden verschillende soorten zeewier. Sommige zijn eetbaar, andere niet. De bekendste is nori, een geperste soort die bijvoorbeeld in sushi wordt gebruikt. Wakame is ook een bekende eetbare soort.
Er zijn nog veel meer zeegroenten die je kunt gebruiken in soepen, groente-, bonen- en granengerechten. Met het zeewierproduct agar-agar kun je bovendien desserts maken.
Bron: Telegraaf.nl
Gerelateerd:
- Het activeren en ontgiften van de pijnappelklier
- De mythe over calcium: Hoe je echt sterke botten krijgt
Rechtbankstukken: schietpartij Aurora werk van politiechef en Illuminati
Australië verspreidt chemtrails met propaanvlam
Ingehuurde demonstranten Ferguson boos omdat ze nog geen geld hebben gekregen van George Soros
‘Gesjoemel’ met overheidscontract van meer dan 50 miljoen euro voor coronavaccins in België
Belasting is gelegaliseerde roof. Doorgewinterde jurist legt uit waarom (en 3 keer raden wat de overheid nu doet)
Grote bluf: Hoe de rol die cholesterol speelt bij hart- en vaatziekten al jaren sterk wordt overdreven
Pedofielen in het parlement. De explosieve documentaire van deze journaliste legt alles bloot
Amateurarcheologen stuiten op ‘Siciliaans Stonehenge’
Oekraïne beschuldigd van plannen nucleaire false flag-operatie