Natuur en Milieu

Schumann-resonantie: de hartslag van onze aarde

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Elektromagnetische golven die worden geboren uit bliksem en gevangen zitten tussen aardoppervlak en atmosfeer trekken al resonerend over de aarde.

Deze Schumann-resonantie vormt de sleutel tot het ontrafelen van aardse en buitenaardse fenomenen: van klimaat en aardbevingen tot zonnestormen en kosmische explosies.

Op ieder moment razen zo’n 2000 onweersbuien over de aarde die samen ongeveer 50 bliksemflitsen per seconde produceren. Ze vormen de voedingsbron voor de ‘hartslag’ van de aarde: lange, resonerende elektromagnetische golven die met 300.000 kilometer per seconde rondjes om de aarde draaien.

De Schumann-resonantie werd in 1899 waargenomen door de beroemde uitvinder Nikola Tesla en in de jaren vijftig voorzien van een theorie door natuurkundige Winfried Otto Schumann.

Er zijn honderden studies aan dit bijzondere fenomeen gewijd, maar pas de laatste jaren komen mensen tot de ontdekking wat ze er allemaal mee kunnen. De Schumann-resonantie blijkt uiterst gevoelig voor verstoringen in de atmosfeer en het aardmagnetisch veld. Ze dient eigenlijk als een soort wereldwijde thermometer, als voorspeller van aardbevingen en als sensor voor ruimtefenomenen zoals zonnevlammen en gammapulsen.

De Schumann-resonantie van andere planeten en manen kan ons bovendien iets leren over het oppervlak van deze objecten.

Bron: Kijkmagazine.nl

Meld u hier aan voor onze Schumann Resonantie Cursus van 1 en 2 maart. De cursus is niets meer en niets minder dan leren, of eigenlijk ervaren, uzelf aan te passen aan de hartslag van de aarde, mee te trillen met haar energie.

Meer informatie:

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Wat doet de Schumann Resonantie tegen watersnoodrampen?
Als er wetenschappers zijn die zeggen dat veel van onze NL-dijken niet goed zijn en dijkdoorbraken (In feite zeggen ze dat er ‘Jacuzzi-vormingen’ onder de dijken plaats vinden en daardoor deze als ‘puddingen’ in elkaar zakken) vrezen, wat kan de Schumann Resonantie daarin dan beteken?

Nicolas I. Beemster
Nicolas I. Beemster
8 jaren geleden

Interessant en informatief artikel..leuk om te lezen. 🙂

Hier een site waar meting plaatsvindt betreft de zonnevlammen, voor de liefhebbers:

http://www.tesis.lebedev.ru/en/sun_flares.html

Groetjes,

Nicolas I. Beemster

bluff
bluff
8 jaren geleden

ik voel altijd een sterke Schumann resonantie als ik een mooie vrouw zie.

bluff
bluff
8 jaren geleden

[quote name=”Kalki”]Wat doet de Schumann Resonantie tegen watersnoodrampen?
Als er wetenschappers zijn die zeggen dat veel van onze NL-dijken niet goed zijn en dijkdoorbraken (In feite zeggen ze dat er ‘Jacuzzi-vormingen’ onder de dijken plaats vinden en daardoor deze als ‘puddingen’ in elkaar zakken) vrezen, wat kan de Schumann Resonantie daarin dan beteken?[/quote]
Ik zou zeggen: eerst al die Jacuzzi’s uit de Dijken vandaan halen. Anders blijft het een vergiet

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x