Emulgatoren die de houdbaarheid van bewerkte voedingsmiddelen verlengen, kunnen een oorzaak zijn van angst en antisociaal gedrag, blijkt uit onderzoek.
Het gaat hierbij om de stoffen carboxymethylcellulose (E466) en polysorbaat 80 (E433).
De additieven veroorzaken een ontsteking in de darmen die van invloed is op de hersenen, en die kan leiden tot gedragsproblemen, aldus wetenschappers van de Georgia State University.
Aannemelijk
Proefdieren die werden blootgesteld aan emulgatoren presteerden minder goed op eenvoudige vaardigheidstests en waren bovendien angstiger.
Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen of de effecten bij muizen ook bij mensen zullen optreden.
Toch denken de onderzoekers dat het aannemelijk is om emulgatoren in verband te brengen met angst en antisociaal gedrag.
Alle
Ontstekingen leiden ook tot andere aandoeningen, waaronder artritis, diabetes en hartziektes.
Alle ontstekingsziekten kunnen te maken hebben met het gebruik van emulgatoren.
De wetenschappers adviseren om geen voedsel te eten met conserveermiddelen.
Darmkanker
Eerder werden bovengenoemde E-nummers al in verband gebracht met darmkanker.
Het onderzoek is gepubliceerd in vakblad Scientific Reports.
Minister Opstelten verdraaide onderzoek over cannabis
Mysterieuze knallen in Groot-Brittannië en New York veroorzaakt door stealthvliegtuig?
NASA-specialist ontslagen wegens geloof in intelligent ontwerp
Russische tv ontmaskert Rothschilds en Nieuwe Wereldorde. Dit onthullende nieuwsitem doet veel stof opwaaien
Vliegtuig met tekst ‘Overheid = Volksvijand #1’ gaat ‘helemaal niet te ver’
Deze studie over sterfte na coronaprik bleef onder de radar: ‘Behoorlijk ontnuchterend, moet even slikken zijn’
Tijdreizen is mogelijk en deze natuurkundige laat zien hoe
The New Reality Show – David Icke over interdimensionale wezens
Doorgewinterde journalist neemt ontslag en schrijft vernietigende brief over de mainstream media. Lees ‘m hier