Channelings

Wat is de dood? Wat gebeurt er als mensen sterven? – Channeling 18-07-2023

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Welkom, welkom, lief mens, op deze mooie nieuwe dag. We zijn zo blij dat we weer met je kunnen spreken, en we willen graag de vragen beantwoorden: Wat is de dood? Wat gebeurt er wanneer mensen sterven?

Angst om te sterven

Velen zijn er bang voor, maar wat is de dood eigenlijk?We zien veel angst onder mensen rond het thema dood. Je hebt veel eufemismen om het woord ‘dood’ niet eens te hoeven gebruiken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Je zou het liever heengegaan noemen, overleden, gaan hemelen, in vrede rustend, verscheiden, ingeslapen, ontslapen, de ogen gesloten, aan de verkeerde kant van het gras gaan liggen, een zandfabriek begonnen, het tijdige met het eeuwige gewisseld, de laatste adem uitgeblazen, de pijp uit gegaan, tussen zes plankjes, het loodje gelegd, het hoekje om gegaan, kassiewijle… en nog veel meer.

Velen van jullie hebben de neiging om te denken dat de dood het einde van alles is. En daar komt de angst vandaan. Je wilt leven, je wilt als het ware ‘in het spel’ blijven, om meer te kunnen ervaren, om te blijven leren, om bij je familie te zijn, om te genieten van wat het ook is waarvan je geniet, je wilt niet dat het eindigt.

Andere kijk op de dood

En dan is er nog een andere groep mensen, die genoeg heeft van de menselijke ervaring. Degenen die geen uitweg uit hun ellende zien, die enorm beïnvloed worden door het lijden dat ze denken te zien.

Ze focussen zich op de onvriendelijkheid tussen de mensen, de stress, de zorgen en ze willen niets liever dan dat er een einde aan komt.

Ze kijken uit naar hun dood, denkend dat het dan voorbij zal zijn, dat alles achter de rug is als ze sterven.

Wat is de dood eigenlijk?

Welnu, we zijn hier om je uit te leggen wat de dood werkelijk is, en dat het nooit een oplossing brengt voor degenen die zich opzettelijk van het leven beroven, en dat het niet de oplossing is die je verwacht als je uitkijkt naar je sterfdag.

Na het sterven zal je lichaam ontbinden en ophouden te bestaanDe dood is het einde van je fysieke lichaam, en ja, dat is een definitief einde. Je lichaam zal terugkeren naar de aarde, het zal oplossen, ofwel door het te laten cremeren, ofwel door het langzame proces van ontbinding.

Dus ja, dat is het einde. Maar alleen, en we herhalen en benadrukken, alléén van je fysieke lichaam!

Wat gebeurt er bij je sterven?

Je bewustzijn zal blijven, het zal nog steeds in staat zijn om te denken, om je bewust te zijn van alles wat er gaande was in je menselijk bestaan.

Je zult je nog steeds bewust zijn van alle problemen waar je tegen vocht, of voor sommigen die hun lichaam in een oogwenk verlieten – veroorzaakt door een ongeluk of hartfalen of een beroerte – ze denken nog steeds in dezelfde lijn als ze deden als mens.

Het kost tijd voor je bewustzijn om zich aan te passen aan de nieuwe situatie, je zult moeten leren hoe het is om te leven aan wat je ‘de andere kant’ noemt.

Dat verklaart dus ook wat de dood is, wat sterven is: het is een transitie, een overgang, van een fysiek menselijk leven naar een spiritueel zielenleven.

Je bent terug waar je vandaan kwam, en voor de meesten van jullie is dat een zegen, een feestje waarbij je je meteen goed en op je gemak voelt, in de wetenschap dat alles goed is en dat je net een gigantisch avontuur in de fysieke wereld achter de rug hebt.

Voor anderen is het echter een behoorlijk traumatische ervaring.

Je houding hier, zal zich daar voortzetten

Als je nu negatief denkt, als je een algehele negatieve houding hebt ten opzichte van het leven, jouw leven, of het leven op planeet Aarde in het algemeen, zul je nog steeds diezelfde ‘mindset’ hebben wanneer je overgaat.

Het is niet zo dat je je na je transitie meteen hemels, gezegend en gelukkig voelt.

Dat is nog een reden waarom we altijd zeggen dat je vreugde moet zoeken, geluk moet nastreven in je fysieke leven. De geestestoestand, de algemene houding die je hier in deze fysieke wereld hebt, breng je mee naar de andere kant op het moment dat je je transitie maakt!

Sommigen hebben tijd nodig om zich aan te passen en de hemelse staat van geluk te ervarenEn ja, na een tijdje zul je tot inzicht komen, zul je meer en meer begrijpen en herinneren van wat je leven was vóór je fysieke menselijke bestaan.

Je zult niet in dezelfde mindset blijven die je hebt meegenomen uit je menselijke leven, maar je zult je moeten aanpassen en dat kost wat tijd.

Sommige zielen hebben het moeilijk aan onze kant wanneer ze net zijn teruggekeerd, omdat ze niet kunnen accepteren dat ze niet de hele tijd in een halleluja-stemming zijn nadat ze het fysieke hebben verlaten!

Wees je bewust van wat je hier in het fysieke doet. Wees je ervan bewust dat je een deel van je persoonlijkheid met je meeneemt in het begin direct na je transitie.

Het is allemaal aan jou en de keuzes die je maakt

Er is geen oordeel van onze kant, we houden van je, wat je ook doet. En als je chagrijnig, schoppend en schreeuwend bij ons terugkomt, zijn er velen van ons hier om je te kalmeren, te troosten en je te laten zien hoe je kunt herstellen van je aardse ervaringen.

We willen alleen maar dat je begrijpt dat je een keuze hebt, nu, hier, om je leven als mens te leven in vreugde en geluk, ongeacht je omstandigheden.

Vreugde is voor iedereen beschikbaar, altijd. Geluk is voor iedereen beschikbaar, altijd. Het is een mindset!

Streef het nu na, vind je vreugde, vind wat je gelukkig maakt en leef nu je beste leven.

Des te gemakkelijker zal het zijn wanneer het tijd is om de aardse velden te verlaten, des te gemakkelijker zal je overgang terug naar de spirituele wereld zijn.

We houden zoveel van je, lief mens, en we zijn er altijd om je te begeleiden om je best mogelijke menselijke ervaring te leven.

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en daarmee zijn we compleet.

4.2 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Tabitha Daniëlle

Lady Tabitha Daniëlle is de channeler achter alle gechannelde berichten op deze site. Voor wekelijkse channelings bezoek je voortaan haar eigen website, TabithaDanielle.com, aangezien nieuwe berichten niet meer op NineForNews zullen verschijnen. Meld je aan voor haar nieuwsbrief en krijg tijdelijk het GRATIS eBook 'Free Introduction to Channeling', dat je inzicht biedt in het fenomeen channeling. Let wel: haar site is in het Engels en hoewel Lady Tabitha Universele Wijsheid channelt, is zij geen medium of helderziende. Als je geïnteresseerd bent in spirituele groei, is dit de plek om te beginnen.
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dwarsje
Dwarsje
9 maanden geleden

Juist in deze moeilijke tijd zal het moeilijk zijn die opgewekte en vrolijke mindset in stand te houden omdat de duistere krachten het fysieke leven van velen tot “een hel” proberen te maken. Dat is ook de bedoeling. Velen onder ons zien dat regeringen en machthebbers hun status misbruiken en daardoor die negatieve stemming willen vergroten. Hun machtsgevoel gaat zelfs zo ver dat het tegenwoordig veel gebruikte woord “narratief” telkens terugkomt. Ons narratief wordt zo sterk beïnvloedt dat zij hun “abnormale” denken en gedrag over ons willen overdragen als “de waarheid”. Veel mensen raken hierdoor momenteel behoorlijk in de war en sommigen besluiten zelfs om door dit machtsspel er zelf een eind aan te maken. Doe dit beslist niet als je weet dat het onvoltooid stukje leven dat je nog had te gaan toch alsnog “over moet doen”. Uw geestelijke bewustwording moet namelijk hier op aarde “afgemaakt” worden zoals het bedoeld was voordat u op aarde kwam. Uiteraard gebeurt het toch maar velen beseffen niet dat de geestelijke weg in het hiernamaals iets moeilijker zal zijn. Uiteraard is er “aan de overkant” hulp! Door de grote liefde die je er zal ontmoeten word je ook geholpen. Maar toch zal je ZELF die stappen alsnog moeten nemen om te groeien “in en naar het licht”. Zie het zo, als je naar een leuke avond gaat, b.v. een verjaardagsfeest of feestavond, maar vooraf ben er negatief over of je voelt je pessimistisch of verdrietig, dan loop je een grote kand dat die avond een flop wordt. Ook kan je achteraf het als positief hebben ervaren en zeg je:”Het viel me geweldig mee, het was toch een leuke avond geworden”. De sfeer was ronduit positief, je zag b.v. oude vrienden of klasgenoten en had daar een leuk gesprek mee en je maakte grappen met ze. Andersom kan natuurlijk ook, maar als jij de gene was die positief naar die avond ging, kan het zomaar zijn dat jij de anderen een leuke avond heb bezorgd en was je ook blij dat zij blij waren.

Kiekedief
Kiekedief
9 maanden geleden

Was dat maar waar , is er iemand ooit terug gekomen ?

Josheus
Josheus
9 maanden geleden

Ik begrijp niet wwaarop u deze onzin baseerd bent u er geweest? Vanuit een geloofs overtuiging misschien. Ik ben wel aan de andere kant geweest.
Er is geen herinnering er is alleen serene warme rust en wat u schets is onzin

Nick
Nick
9 maanden geleden

Het is van deze tijd dat mensen menen Wakker te zijn, maar als men geen weet heeft van bovenstaande, dat we een kosmisch wezen zijn in een fysiek lichaam, dat dood geen dood is maar een andere vorm van leven, dan is men nog lang niet Wakker. De geestelijke wereld heeft het zo nodig dat wij gaan beseffen wie we zijn waar we vandaan komen en wat onze rol op aarde is.!
Ga op onderzoek uit, om te weten wie je werkelijk bent. ☀️☀️☀️

Back to top button