Homepagina » Universum » ‘Zwart gat is deur naar ander heelal’
Zwart gat is deur naar ander heelal

‘Zwart gat is deur naar ander heelal’

De laatste decennia hebben veel theoretisch natuurkundigen gezegd dat er meerdere universa zijn.

Uit steeds meer onderzoeken wordt duidelijk dat we deel uitmaken van het multiversum, waarin ontelbaar afzonderlijke universa bestaan.

Het is tot nu toe onduidelijk hoe alle universa met elkaar verbonden zijn. Volgens één theorie lijkt het zaadje van een universum sterk op dat van een plant. Het is een bolletje dat alle essentiële materialen bevat en in een beschermend omhulsel wordt bewaard.

Centrum

Dit is precies wat in het binnenste van een zwart gat gebeurt. Zwarte gaten zijn in feite de resten van gigantische sterren. Wanneer dergelijke sterren geen brandstof meer hebben, implodeert hun kern. In het centrum van vrijwel ieder sterrenstelsel zijn zwarte gaten gevonden, waarvan sommige meer dan miljoenen keren groter zijn dan onze zon.

Natuurkundigen als Nikodem Poplawski zeggen dat de materie in een zwart gat een punt bereikt waarop het niet verder in elkaar kan worden gedrukt. Dit ‘zaadje’ mag dan ongelooflijk klein zijn, maar weegt meer dan een miljard zonnen.

Wortel

Materie wordt op een bepaald moment niet verder ineengedrukt omdat zwarte gaten extreem snel ronddraaien, aldus Poplawski. Volgens de natuurkundige is een zwart gat een deur naar een ander universum.

Met andere woorden, als je in het zwarte gat in de Melkweg valt is het mogelijk dat je uitkomt in een ander universum. Dit universum bevindt zich niet in het onze, maar kan worden gezien als een wortel die twee bomen met elkaar delen.

Bron: Nationalgeographic.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • RjSeeker schreef:

  Het geheim van leven zullen we nooit weten. Ook de wetenschappers prutsen en zullen nooit de waarheid weten.
  Het was ook de bedoeling dat men nooit en dan ook nooit het geheim van het leven zal ontrafelen. We hebben die macht niet en zullen die ook niet krijgen. De mens leeft en gaat dood. De rest is gewoon werk en bezigheid, ehm… mind blowing? 🙂

  1 likes
 • r schreef:

  een zwart gat .kan men vergelijken met de dood van een mens, het weet niet precies wat er op volgt, er zijn genoeg verhalen daarover ,maar precies weten hoe het nu zit, dat is nog niet volledig bekend ,zo is het met zwarte gaten en de dood ook , als daarachter een ander universum is .een totale andere realiteit ,de mens is universeel verbonden met alles, alles is dan mogelijk op het gebied van zwarte gaten de dood en het leven is als een zwart gat van ontdekken
  het bewustzijn van de mens is universeel
  en we ontdekken ons zelf daarin..

  0 likes
 • 22one cL schreef:

  Goed nieuws voor mensen die gezond van lichaam en geest zijn. Zou er in het volgende universum ook een planeet met een warme Middellandse Zee zijn.
  Diegenen die de Aardse natuur stukmaken voor buitensporige financiële winst, zullen totdat de Zon de Aarde opslokt, waarschijnlijk reïncarneren als een toekomstige nieuwe soort kleine insecten.

  0 likes
 • Haunebu schreef:

  In het derde rijk noemde men het zwarte gat de “Zwarte Zon”. Het hakenkruis is een abstracte weergave van een sterrenstelsel zoals onze melkweg.
  Één van de mythes omtrent de zwarte zon is deze:
  „Der unbesiegbare Kraftquell war für sie die schwarze Sonne. Unendlich strahlt ihr Licht, das menschliche Auge kann sie nicht sehen und doch ist sie da. Wie die helle Sonne des Tages nach außen hin leuchtet, so strahlt die dunkle Sonne in das Innere des Menschen hinein. Durch sie leuchtet der Gottheit Licht.”

  0 likes
 • svartvatten schreef:

  Schrijver weet niets van bomen. Bomen delen geen wortels. Boom heeft eigen wortels. Een boom kan wel meerdere stammen hebben, dat is iets anders.

  0 likes
 • Bert schreef:

  Als een zwart gat een deur is naar een ander heelal, dan kun je er alleen samengeperst en door het sleutelgat doorheen en kom je er aan de andere kant als vliegend spaghettimonster weer uit.

  0 likes
 • Anke schreef:

  [quote name=”22one cL”]Goed nieuws voor mensen die gezond van lichaam en geest zijn. Zou er in het volgende universum ook een planeet met een warme Middellandse Zee zijn.
  Diegenen die de Aardse natuur stukmaken voor buitensporige financiële winst, zullen totdat de Zon de Aarde opslokt, waarschijnlijk reïncarneren als een toekomstige nieuwe soort kleine insecten.[/quote]
  Je bedoelt zoiets als muggen??? Kun je ook veel last van hebben hoor!

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  In de trechter en uit de trechter. Een soort zandloper.

  0 likes
 • fons schreef:

  Toen ik onderstaand verhaal ooit las als beeldspraak /metafoor voor ons heelal met alle zichtbare en (nog) onzichtbare materie …had ik zo iets van Dit is gewoon wat is…..en eigenlijk tegelijk ook heeel simpel.en hiermee wordt ook direct het ‘nieuwe leven’ ofwel eeuwige leven verklaard denk ik te weten…

  http://wetenschap-eindtijd.com/kosmologie_en_astronomie/de_perzik/de_perzik.html

  0 likes
 • Peter schreef:

  [quote name=”Haunebu”]Één van de mythes omtrent de zwarte zon is deze:
  „Der unbesiegbare Kraftquell war für sie die schwarze Sonne.[/quote]
  Nee, een zwarte zon is géén mythe.
  Weinig mensen weten dit, maar ook de oude Egyptenaren maakten al onderscheid tussen wit licht en zwart licht. Wij hebben zelf óók een zwarte zon, namelijk SATURNUS. Daar is een heel verhaal over te houden maar dat gaat hier te ver. Kortgezegd komt het erop neer dat satanisten eigenlijk Saturnus-aanbidders zijn. Ook ons weekend is eigenlijk een soort binair stelsel in de week, namelijk ZATER(saturn)-dag en ZON-dag. Op SATER-dag wordt altijd het meeste bier gezopen en gefeest, met alle gevolgen daarvan. En denk dan ook eens aan het karakter SIRIUS-black in de Harry Potter films. Dit geeft alleen maar aan dat er ook een SIRIUS-white is…

  0 likes
 • R63 schreef:

  [quote name=”Peter”][quote name=”Haunebu”]Één van de mythes omtrent de zwarte zon is deze:
  „Der unbesiegbare Kraftquell war für sie die schwarze Sonne.[/quote]
  Nee, een zwarte zon is géén mythe.
  Weinig mensen weten dit, maar ook de oude Egyptenaren maakten al onderscheid tussen wit licht en zwart licht. Wij hebben zelf óók een zwarte zon, namelijk SATURNUS. Daar is een heel verhaal over te houden maar dat gaat hier te ver. Kortgezegd komt het erop neer dat satanisten eigenlijk Saturnus-aanbidders zijn. Ook ons weekend is eigenlijk een soort binair stelsel in de week, namelijk ZATER(saturn)-dag en ZON-dag. Op SATER-dag wordt altijd het meeste bier gezopen en gefeest, met alle gevolgen daarvan. En denk dan ook eens aan het karakter SIRIUS-black in de Harry Potter films. Dit geeft alleen maar aan dat er ook een SIRIUS-white is…[/quote]

  is er ook een SIRIUS-light ?? M’n vriendin is aan de lijn en wil graag weten of dat dan misschien allemaal voor niets is dat afvallen.

  0 likes
 • Robert schreef:

  Hoe arrogant is het dan wel niet, te denken dat wij de enigste
  Planeet zijn waar leven op is.Als men hier spreekt over Multiversum.Het is een grote soep van planeten.

  gr Robert

  0 likes
 • Plien schreef:

  [quote name=”fons”]Toen ik onderstaand verhaal ooit las als beeldspraak /metafoor voor ons heelal met alle zichtbare en (nog) onzichtbare materie …had ik zo iets van Dit is gewoon wat is…..en eigenlijk tegelijk ook heeel simpel.en hiermee wordt ook direct het ‘nieuwe leven’ ofwel eeuwige leven verklaard denk ik te weten…

  http://wetenschap-eindtijd.com/kosmologie_en_astronomie/de_perzik/de_perzik.html%5B/quote%5D

  Heel mooi verhaal van die perzik maar tevens de zoveelste verklaring van het ontstaan van waarin en waarom wij heden leven. Conclusie: niemand heeft het antwoord en maar goed ook!

  0 likes
 • Plien schreef:

  Hier wat info voor de geïnteresseerden.

  Staat ook een artikel over zwarte gaten.

  Hoe de aarde zal sterven is ook een mooi verhaal dat is weer eens iets anders dan een poolshift :-))

  http://www.cosmosup.com/how-earth-will-die/

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”Robert”]Hoe arrogant is het dan wel niet, te denken dat wij de enigste
  Planeet zijn waar leven op is.[/quote]

  Best arrogant ja. De enige instanties die dat roepen zijn de grotere religies in de wereld. En die hebben een grote aanhang…

  0 likes
 • shem64 schreef:

  Zwarte gaten, die zijn bedacht omdat licht zich niet zo gedraagt als zou moeten.
  Is geen enkel bewijs voor hun bestaan,en de veronderstelling dat het een deur is,is helemaal van de pot gerukt.
  En de bewering hier dat het “arrogant” zou zijn om aan te nemen dat wij het enige leven zijn in het heelal is helemaal doorgedraaid.
  We weten niet eens wat leven is, laat staan dat we zomaar kunnen aannemen dat het “overal” kan ontstaan. Abiogenese is de meest onwaarschijnlijke wetenschap ooit, die nooit een antwoord zal vinden

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  supermarkt

  Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’

  In Noord Deurningen is een supermarkt gesloten ...

  artsen

  640 Europese artsen slaan handen ineen tegen ‘onderdrukkende coronamaatregelen’

  Op 27 juli gaven Amerikaanse artsen een ...

  >