Dikkedarmkanker is bij mannen de derde en bij vrouwen de tweede meest voorkomende kanker. Je kunt je met een gezond voedingspatroon voor een groot deel beschermen tegen deze ziekte.
Tomaten
Tomaten bevatten de stof lycopeen, die goed zou zijn bij het voorkomen van dikkedarmkanker en zelfs het genezen daarvan. De stof is nog meer aanwezig in gekookte tomaten.
Kurkuma
Kurkuma wordt veelal gebruikt als specerij in de keuken en is afkomstig van de gelijknamige Indische plant. Het is bewezen dat kurkuma de kankerontwikkeling vertraagt door zijn ontstekingsremmende en antioxidatieve werking.
Fruit en groenten
Fruit en groenten zitten boordevol mineralen, vitamines en antioxidanten die de kans op kanker verkleinen. Groenten en fruit bevatten ook veel vezels, die met name helpen tegen dikkedarmkanker.
Vette vis
Vette vissoorten als zalm en tonijn zitten boordevol omega 3-vetzuren, die goed zijn voor de preventie van dikkedarmkanker. Ze versterken ook het immuunsysteem.
Olijfolie
Uit onderzoek blijkt dat olijfolie de kans op dikkedarmkanker sterk reduceert. De omega 3-vetzuren in deze olie werken ontstekingsremmend.
Volle granen en peulvruchten
Granen en peulvruchten bevatten veel vezels die de werking van de darmen bevorderen, wat een positief effect heeft op de uitscheiding van kankerverwekkende stoffen in de rest van onze voeding. Ze bevorderen ook de uitscheiding van oestrogeen, waardoor tumorcellen afnemen.
“Griepvaccin bevat gevaarlijk veel kwik”
UFO aangemeerd bij ruimtestation ISS? (video)
Cover-up? Franse overheid wil dat Nice camerabeelden aanslag wist
Kabinet weigert ook maar iets te zeggen over Bilderbergconferentie: ‘Controle is onmogelijk’
VIDEO: Is de thalamus een derde oog dat ons allemaal verbindt met de kosmos?
In Engeland wordt gewerkt aan een soort permanente LOCKDOWN
De allereerste foto van licht als golf én deeltje
Medisch adviseur haalt uit naar Ursula von der Leyen: ‘Waar komt die obscene obsessie vandaan?’
“Verklaring G7 over kernwapens staat bol van misleiding en manipulatie”