Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
Deze Iraakse militieleider onthult hoe Amerika ISIS wil gebruiken voor eigen projecten in het Midden-Oosten
Dit kabinet faalt gigantisch en men is Rutte zat. Kamerlid laat zien hoe mensen voor de gek worden gehouden
“De euro is een kaartenhuis dat op instorten staat”
Patholoog: ‘Er ligt een 9-jarig gevaccineerd kind op mijn tafel, dood’
Deze thee maakt korte metten met kankercellen. Onderzoekers doen belangrijke ontdekking
Filmpje: Vrouw uit Marioepol maakt in 3 minuten korte metten met alle westerse anti-Russische propaganda
Leger trekt Den Haag binnen: ‘Het lijkt wel oorlog’
Longarts uit zorgen over QR-beleid en 2G: ‘We zitten als een kikker in langzaam kokend water gevangen’
EU-coronafonds: ‘Nederland krijgt NIETS, Italië 27,4 miljard!’