Onderzoek heeft aangetoond dat het Japanse dieet de kans op een vroegtijdige dood verkleint. Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine (NCGHM) in Tokio namen de Japanse eetgewoontes uitgebreid onder de loep.
Uit hun studie, die is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ, blijkt dat het Japanse dieet ervoor zorgt dat de kans op hartaandoeningen kleiner is en dat je langer leeft.
Het team volgde 80.000 Japanse volwassenen van 45 tot 75 jaar oud gedurende een periode van 15 jaar. Het eten van veel groenten, fruit en vis bleek het risico op sterven met 15 procent te verminderen.
De voedselrichtlijnen die de Japanse overheid in 2000 heeft geïntroduceerd lijken hierbij een essentiële rol te hebben gespeeld. Mensen die de richtlijnen volgden, hadden minder kans om te sterven, met name door hart- en vaatziekten of een beroerte.
Het typische Japanse dieet bestaat uit een gezonde balans van granen, groenten, fruit, vlees, eieren, sojaproducten, zuivelproducten en vis. Japanners hebben een hogere levensverwachting door hun gezonde dieet. Veel vis en groenten zorgen ervoor dat ze een lang leven voor zich hebben.
[BMJ]
Bill Gates dwong WHO om corona-uitbraak uit te roepen tot pandemie. ‘Ongelooflijk’
Maak kennis met de held die in Fukushima achterbleef om voor de dieren te zorgen
Weet jij waar je eten van gemaakt is? Nu je dit weet lust je geen ijs meer
50.000 jaar oude bizarre organismen ontdekt in gigantische ondergrondse kristallen
Kritiek op ‘discriminatiepaspoort’ zwelt aan: ‘Alle grenzen van het betamelijke zijn verregaand overschreden’
‘Neem exotische mogelijkheden mee in zoektocht naar buitenaards leven’
Ministerie van VWS wekt irritatie met tweet over coronavaccinatie: ‘Dit is echt je reinste flauwekul’
Stil alarm na UFO ter grootte van Boeing boven vliegveld Beek. Zijn we bezocht door iets van ‘elders’?
Tokelau-eilanden stappen over op 100 procent zonne-energie