Een belangrijk ingrediënt in knoflook is 100 keer effectiever als bestrijder van een darmbacterie dan antibiotica, zo blijkt uit recent onderzoek van de Amerikaanse Washington State University.
Uit tests bleek dat het stofje diallylsulfide uitstekend in staat is om bacteriën te doden, ook wanneer deze worden beschermd door een slijmlaag (biofilm). Deze slijmlaag maakt de bacteriën zeer resistent tegen antibiotica. Niet alleen is de stof uit knoflook krachtiger dan antibiotica, hij werkt volgens de wetenschappers ook een stuk sneller.
De bacterie Campylobacter is één van de belangrijkste oorzaken van voedselinfecties. Besmetting vindt vooral plaats door rauw voedsel. De symptomen van de infectie zijn diarree, krampen, buikpijn en koorts. De bacterie veroorzaakt ook bijna een derde van de gevallen van een zeldzame verlammende aandoening genaamd syndroom van Guillain-Barré.
Eerder onderzoek toonde al aan dat diallylsulfide ook andere bacteriën kan bestrijden die voedselinfecties veroorzaken, waaronder Listeria en E.coli. De wetenschappers benadrukken dat het onderzoek zich nog in een eerste fase bevindt.
Aan knoflook worden verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen toegeschreven. Het heeft onder meer een cholesterol- en bloeddrukverlagende werking. In Rusland wordt knoflook ook wel penicilline voor de armen genoemd.
Arts over de gevaren van de coronavaccinatie: ‘Verbijsterend. Dit is verbijsterend’
Beelden documentaire Gaddafi afkomstig uit computerspel
Na 2025 ‘niet altijd genoeg elektriciteit beschikbaar’. Dit zijn de verstrekkende gevolgen van de energietransitie
Zo antwoordt Pieter Omtzigt op de vraag of hij partijen UITSLUIT
Soros schepte in januari op: ‘Ontwrichting economie betekent einde van Trump’
Chemtrails, de bijen en wij
Figuren achter false flag 9/11 zetten Trump onder druk om Iran aan te vallen. Amerikaanse onderzoeker onthult waarom
Europarlementariërs waarschuwen voor gevaren digitale euro: ‘Stoppen met dit project!’
Kabinet introduceert ‘apartheidspas’ voor Nederland: ‘Waar is de verontwaardiging?’