Het eten van een ei per dag verlaagt het risico op diabetes type 2, zo blijkt uit Fins onderzoek waar de Daily Mail over schrijft.
De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat mannen die dagelijks een ei aten een specifiek lipidenprofiel in hun bloed hadden dat ook werd waargenomen bij mannen die de ziekte nooit kregen.
Een hoge consumptie van eieren wordt vaak afgeraden, vooral omdat ze veel cholesterol bevatten.
Positieve effecten
Eieren zijn echter ook een rijke bron van bioactieve stoffen die positieve effecten hebben op de gezondheid.
Zo zijn ze rijk aan kalium, dat goed is voor het hart, en biotine, dat helpt bij de aanmaak van insuline. Ze bevatten relatief weinig calorieën.
De onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland stellen dat een gematigde consumptie van eieren een beschermende werking heeft.
Verder onderzoek
“Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken, hebben we nu aanwijzingen over bestanddelen van eieren die mogelijk een rol spelen bij de ontwikkeling van diabetes type 2,” zei hoofdonderzoeker Stefania Noerman.
“Verder onderzoek is nodig om de mechanismen achter de fysiologische effecten van de consumptie van eieren te begrijpen,” voegde ze toe.
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition and Food Research.
Professor: Amerika gebruikt ‘false flag’ in Syrië om imperialistische agenda erdoor te drukken
Verbijsterende onthullingen door grootindustrieel: Bush financierde Hitler
Londen in opstand tegen lockdown: ‘Steek die Nieuwe Wereldorde maar in je r**t’
Alle patiënten van dokter Maaike zijn genezen, maar toch kreeg ze een boete van 6700 euro: ‘Wat een waanzin’
Natuurkundige: “Zwarte gaten zuigen je niet op, het zijn kopieermachines”
“BRICS-landen zullen de financiële wereld ingrijpend veranderen”
Kijk: Rutte spreekt zichzelf tegen over de avondklok
Kijk: Gideon van Meijeren zegt dat geweld uit de hoek van GroenLinks komt, en wordt monddood gemaakt
VIDEO: “Dit specifieke vaccin kan direct worden gelinkt aan autisme”