Homepagina » Gezondheid » ‘Dit lijkt hoopgevend’: Nederlandse ziekenhuizen gaan paddo’s testen als medicijn tegen depressie
'Dit lijkt hoopgevend': Nederlandse ziekenhuizen gaan paddo's testen als medicijn tegen depressie

‘Dit lijkt hoopgevend’: Nederlandse ziekenhuizen gaan paddo’s testen als medicijn tegen depressie

De UMC’s Groningen en Utrecht gaan psilocybine aanbieden als experimentele behandeling voor depressie. Het experiment is deze maand van start gegaan.

De stof in paddo’s en truffels blijkt depressieve klachten te verminderen. De psychedelica kunnen een uitkomst bieden bij patiënten waarbij antidepressiva niet goed aanslaan.

Doordat je bewustzijn enige tijd verandert, kunnen negatieve gedachten worden doorbroken.

Hoopgevend

Momenteel bestaat de behandeling van depressie uit gesprekken, eventueel in combinatie met medicijnen. Bij sommigen slaat deze behandeling niet aan.

De behandeling met psychedelica lijkt hoopgevend, zeggen de onderzoekers.

“Als je de middelen in een gecontroleerde omgeving gebruikt, zijn ze niet gevaarlijk,” reageerde psychiater Metten Somers van het UMC Utrecht.

Veel sneller

Hij voegde toe dat de middelen helpen om vaste denkpatronen te doorbreken.

De stof in paddo’s heeft een ander werkingsmechanisme dan antidepressiva en het effect treedt veel sneller op, aldus hoogleraar Robert Schoevers.

Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat er na één sessie al een acute en aanhoudende verbetering van symptomen te zien is.

216 patiënten

De studie vindt plaats in Nederland en een aantal ziekenhuizen in Europa en Noord-Amerika, waaronder Engeland, Ierland, de Verenigde Staten en Canada.

In totaal nemen 216 patiënten deel aan het experiment.

[Nieuws, DUIC]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
DE WAARHEID!
DE WAARHEID!
1 jaar geleden

Altijd een leuk ontspannend tijdverdrijf voor een nietroker…dan maaar een bakkie thee of een gebakken muffin…filmpje erbij…en toen werd het nog gezellig…met een bakkie kabouter thee…

Fijne gasten..die kabouters…..LOL

John
John
1 jaar geleden

goede zaak!

Nu de THC weed ook nog en de zorg zal er vors op vooruit gaan!

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

als ze de ramen maar op slot doen

eksegese
eksegese
1 jaar geleden

We lijken de goede kant op te gaan ! Of gaan ze daarna weer een synthetische variant maken en vervolgens de natuurlijke variant weer verbieden zoals bij de cannabis ?

vladi
vladi
Reactie op  eksegese
1 jaar geleden

logisch.

fff

Maarten
Maarten
Reactie op  eksegese
1 jaar geleden

Dat bestaat al… 4 aco dmt

Spade
Spade
1 jaar geleden

De setting is in mijn ogen fout. En dan doel ik op het ziekenhuis. Wie wil er daar nou trippen? Het is veel mooier om een stevige wandeling te maken in een natuur gebied of een groot bos. Je gaat dan als het ware op in de natuur. Je ziet schoonheid in de kleinste dingen en het geluid van de wind en vogels is ook wonderlijk. Heb beste effect krijg je als je alleen gaat, je kan dan veel beter in zelf keren zonder afleiding van anderen. Al vergt dit wel ervaring.

vladi
vladi
Reactie op  Spade
1 jaar geleden

ervaring doe je op door ervaring.
beginnen met de helft van wat geadviseerd word.

enjoy the ride

fff

Eksegese
Eksegese
Reactie op  Spade
1 jaar geleden

@Spade, dat zou idd veel beter zijn. Ware het niet dat velen zo verstrikt zijn geraakt en verwijderd van zichzelf dat dat absoluut geen effect meer sorteert. Andere middelen zijn dan echt eerst nodig zo blijkt.

enki
enki
Reactie op  Spade
1 jaar geleden

Het gaat om microdosering. Daar ga je dus helemaal niet van trippen. Ook voor degene die nog nooit een natuurlijke versnapering heeft genoten. Een stevige natuurlijke wandeling en genieten van alles om je heen kan nooit kwaad

Spade
Spade
Reactie op  enki
1 jaar geleden

Een microdosering waar heb je dat gelezen? Als je zover van jezelf staat dat je een depressie hebt dan gaat een microdosering absoluut niet helpen. Als je wilt veranderen moet je een complete reset maken.

Weesje
Weesje
1 jaar geleden

De omgeving kan dan wel gecontroleerd zijn, zoals hij dat noemt, maar als je een gevoeligheid hebt voor psychoses zou het toch verkeerd kunnen uitpakken. Ook weleens iemand gekend, bipolair, die een psychose kreeg na lichttherapie.
Of dat het in combinatie met medicijnen of andere middelen verkeerd kan uitpakken. Niet iedereen zal open zijn over eventueel gebruik van andere middelen. Zelf in het verleden een aantal jaar met een eetstoornis rondgelopen binnen de hulpverlening, ook intern, zonder dat iemand het in de gaten had, zonder dat iemand zich ook afvroeg wat mijn probleem überhaupt was.

Erde
Erde
1 jaar geleden

In ieder geval moet je er heel hard van lachen.
En lachen is gezond!!!

x

Check Also

sociale media

Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

ic

Helpt dit middel van de drogist tegen corona? Ic-hoofd in de spotlight

Een middel dat verkrijgbaar is bij de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x