Mensen die 10 jaar lang iedere dag een reep pure chocola eten zouden minder risico lopen op hartaanvallen en beroertes.
Een onderzoek onder 2013 Australiërs onthulde dat het 70 dodelijke hartaanvallen kan voorkomen op elke 10.000 chocolade-eters in een periode van 10 jaar.
Wel betreft het dan de bittere chocola, met minstens 70 procent cacao. “Deze donkere chocola kan een alternatief zijn voor of een aanvulling op medicijnen voor hartpatiënten,” zei Ella Zomer van de Monash University in Melbourne. Veel mensen blijken liever chocola te eten dan pillen te slikken, schrijft ze verder in het British Medical Journal.
Antioxidanten
Chocola met veel cacao dankt zijn voordelen aan de vele antioxidanten die de bloedvaten verwijden waardoor de bloeddruk daalt. Hetzelfde effect werd door de onderzoekers gemeten bij groene thee en felgekleurd fruit zoals rode appels en bosbessen.
Experts wijzen erop dat buitensporig veel chocola echter ook dik maakt, wat weer kan leiden tot hart- en vaatziekten. De onderzoekers adviseren dan ook het chocoladieet te combineren met voldoende beweging.
Bron: RTL.nl
Gerelateerd:
- Veel gemaakte dieetfouten
- De mythe over calcium: Hoe je echt sterke botten krijgt
- Onthuld: Wat is aspartaam?
- Einde aspartaam? Stevia… Vaarwel Rumsfeld!
- Denemarken heeft ’s werelds eerste belasting op vet eten
Creëer jij vanuit weerstand of acceptatie?, Channeling 10-02-2022
Evita kreeg de diagnose eierstokkanker. Lees hier hoe ze haar ziekte binnen vier maanden wist te overwinnen
Bewijst blunder bij de Oscars dat we in een computersimulatie leven?
UFO’s zo groot als een huis deden Nieuw-Zeelanders versteld staan. Wat hebben deze mensen gezien?
Waarom zijn er opeens zoveel hartaanvallen?
Wat betekent vrede in Europa voor (E)U? (video)
De verloren indiaanse stad Cahokia
‘Testoproep’ GGD leidt tot kritiek: ‘Deze poppenkast is totaal onzinnig’
Verband tussen luchtvervuiling en geheugenverlies