Het is in Europa veel minder bekend dan in landen zoals Japan en Zuid-Korea en het kan als groente worden gegeten, maar ook als decoratie worden gebruikt.
Zeewier is niet alleen de belangrijkste, maar ook de rijkste bron van mineralen. Uit onderzoek blijkt dat het onder meer veroudering, een te hoog cholesterolgehalte en overgewicht tegengaat.
Zeewier gaat tevens de strijd aan met vrije radicalen die kanker kunnen veroorzaken. Het bevat daarnaast jodium, ijzer, kalk, bio-peptiden en vitamines als B12. Het is een goed product tegen de kilo’s omdat zeewier weinig calorieën bevat.
Wetenschappers van het Teagasc Food Research Institute in Ierland legden 100 studies naar zeewier naast elkaar en concludeerden dat het bloeddrukverlagend werkt.
Er zijn honderden verschillende soorten zeewier. Sommige zijn eetbaar, andere niet. De bekendste is nori, een geperste soort die bijvoorbeeld in sushi wordt gebruikt. Wakame is ook een bekende eetbare soort.
Er zijn nog veel meer zeegroenten die je kunt gebruiken in soepen, groente-, bonen- en granengerechten. Met het zeewierproduct agar-agar kun je bovendien desserts maken.
Bron: Telegraaf.nl
Gerelateerd:
- Het activeren en ontgiften van de pijnappelklier
- De mythe over calcium: Hoe je echt sterke botten krijgt
VIDEO: Deze oud-regeringswetenschapper claimt aan buitenaardse schepen te hebben gewerkt in Area 51
De voordelen van verkopen op Amazon!
Kans op poollicht in Nederland na krachtige uitbarsting op de zon
Advocaat uit Seattle moest tijdmachines testen voor de overheid (video)
Verkoop antidepressiva keldert terwijl patenten verlopen
Antwoorden Kamervragen: Onze ministers worden actief benaderd door World Economic Forum van Schwab
9/11 was alleen mogelijk door actieve betrokkenheid van de Amerikanen zelf. Waarom er een nieuw en onafhankelijk onderzoek moet komen
We zijn compleet doorgeslagen in de manier waarop we met ons voedsel omgaan. De gevolgen zijn niet mals
Alleen VS en Israël waren in staat om aanslagen 9/11 uit te voeren. Deze Amerikaanse onderzoeker legt uit waarom