Het is misschien een scherp en heet goedje om te eten, maar wasabipasta – de groene Japanse pasta die bij sushi wordt geserveerd – kan helpen ontgiften en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het zelfs darmkankercellen kan doden.
Bij laboratoriumproeven met dikkedarmkankercellen bleek een extract van wasabi de apoptose bij de kankercellen te activeren: de natuurlijke celdood die alle gezonde cellen hebben. Normaal gesproken gaan kankercellen juist niet dood, maar blijven ze groeien en zich vermenigvuldigen.
De onderzoekers van de Chung Shan Medical University in de Taiwanese stad Taichung zeggen dat hun bevindingen het gebruik verdedigen van wasabi als functioneel voedingsmiddel dat kanker bestrijdt.
Echte wasabi wordt gemaakt van de Wasabia japonica, een plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie, waar ook kool, mierikswortel en mosterd toe behoren. Van de wortelstam wordt de groene pasta gemaakt, ook wel Japanse mierikswortelpasta genoemd.
Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift European Journal of Nutrition.
Kandidaat-raadslid plaatst kritische tweets over Soros en Rothschild. Kijk hoe de media hierop reageren
MSN vestigt aandacht op holle aarde (video)
Het dieet in een nieuw daglicht
Met ‘noodbevoegdheid’ kan Kuipers alsnog coronapas instellen: ‘Daar moet een stokje voor gestoken worden!’
Donaties: mogen we weer op jouw ondersteuning rekenen?
‘Stuk aardewerk bewijst dat verhalen uit Oude Testament waargebeurd zijn’
Vrijdag ontsnapte Europa ternauwernood aan een black-out
Nieuw bewijs voor bestaan van mysterieuze Planeet X
Kijk: journalist zegt op tv dat wereldleiders ‘het bloed van kinderen drinken’