Het Complot

Complotten rond crash Russische Airbus A321: “Vliegtuig uit de lucht geschoten met Amerikaans straalwapen”

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Buitenlanders zweren al vele jaren samen tegen Egypte, zo zegt de Egyptische krantenverkoper Nasser tegen CNN. Terwijl onderzoekers nog wrakstukken doorzoeken van het Russische rampvliegtuig dat op 31 oktober neerstortte in de Egyptische Sinaï, weten veel inwoners van Caïro al zeker wie de daders zijn.

“Natuurlijk was dit een Anglo-Amerikaanse inlichtingenoperatie,” zei talkshowhost Taqfiq Okasha op zender Al-Faraain.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Veel Egyptenaren zijn van mening dat de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Israël iets te maken hebben met de crash met de Airbus A321 van de Russische luchtvaartmaatschappij Metrojet.

Groot plan

Dandarawi Al-Harawi, hoofdredacteur van dagblad Al-Youm Al-Sabaa, schreef onlangs een artikel waarin hij claimt dat Washington het brein is achter de aanslag op de rampvlucht. Volgens Al-Harawi is vanaf Israëlisch grondgebied een mysterieus straalwapen, een laser of een raket afgevuurd op het vliegtuig.

“Dit is allemaal onderdeel van een groot plan dat Israël in staat stelt de controle te krijgen over een enorm gebied van de Nijl tot aan de Eufraat,” zei hij.

Diana

Net als veel andere Egyptenaren begrijpt hij niet hoe het kan dat Britse inlichtingenofficieren al binnen enkele dagen hadden vastgesteld dat er een bom aan boord was van het vliegtuig, terwijl ze er bijna 20 jaar voor nodig hadden om te achterhalen hoe prinses Diana was gedood.

Volgens sommigen zijn de Britse veiligheidsdiensten betrokken geweest bij haar dood, maar de Britse politie ontkent met klem. Ze was in het gezelschap van Dodi Al-Fayed, de zoon van de rijke Egyptenaar Mohamed Al-Fayed.

Moslimbroederschap

Analisten kwamen op de Egyptische tv met verschillende verklaringen voor de reden waarom de VS, Groot-Brittannië of Israël de toeristenindustrie van Egypte schade zouden willen toebrengen. “Het doel is helder,” zei talkshowhost Yusif Al-Husseini. “Het beschadigen van de banden tussen Egypte en Rusland.”

Basma Wahbe, een andere tv-persoonlijkheid, zei dat de aanslag onderdeel is van een complot om Egypte te dwingen zich te verzoenen met de Moslimbroederschap.

[CNN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x