Channelings

Groei en expansie en jouw rol daarin – Channeling 26-05-2022

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Welkom, welkom, lief mens, op deze prachtige, nieuwe dag. We zijn zo verheugd weer met je te spreken, en het onderwerp dat we vandaag willen behandelen is dat van groei, van expansie.

Groei en expansie van Bewustzijn

Een van de redenen waarom je naar deze menselijke ervaring bent gekomen, is voor de groei van je ziel, de groei van het collectieve Bewustzijn, van Bewustwording, de groei van het Universum, de expansie van Source.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Want alles dijt uit. Het is een immer doorgaand proces.

waarheidZoveel dingen komen op dit moment aan de oppervlakte, zoals je waarschijnlijk zelf kunt zien.

Dingen die in duisternis verborgen waren, dingen die door leugens en bedrog bedekt werden, worden nu blootgelegd door het Licht, want het bewustzijn van de mensen over alles wat er in de wereld gebeurt, neemt toe, het dijt excessief uit.

En dat is een heel goede zaak, want niets blijft verborgen. Niets kan verborgen blijven, de Waarheid over alles, maakt niet uit wat het is, zal zich uiteindelijk openbaren.

En die openbaring zal komen door de expansie van Bewustwording, de expansie van Bewustzijn.

Accepteer de begeleiding van je Ziel om te groeien

Het is belangrijk voor je om open te blijven en te groeien in je eigen bewustzijn. Als je je als het ware blijft ‘verstoppen’ in gevoelens van klein, onwaardig, machteloos zijn, verstoor je de groei waarvoor je hier kwam.

Blijf open en omarm alles wat op je pad komt, want je Ziel leidt je naar de dingen die je in de eerste plaats wilde leren.

Je Ziel is degene die je leidt, maar je hebt de keuze om er wel of niet naar te luisteren of om die leiding op te volgen.

Maak je geest stil, leg de gedachten het zwijgen op

maak je geest stilWe moedigen je aan je gedachten tot zwijgen te brengen, ruimte in je geest te maken, zodat je de ‘stem’ van je Ziel kunt beginnen te horen, die innerlijke stem die je vertelt wat goed of verkeerd voor je is om te doen.

Wel, laten we dit even verduidelijken, want er is niet echt een goed of fout in wat je doet, maar wat we bedoelen is dat je een emotioneel geleidingssysteem hebt.

Je emoties, je buikgevoel, vertellen je wanneer iets op één lijn ligt met je Ziel, of niet.

Als je iets doet en je hebt dat knagende gevoel dat je het misschien beter niet kunt doen, dan is dat meestal je Ziel die je zegt er van af te zien.

Je Ziel probeert je steeds via je zintuigen en emoties te laten weten wat er wel of niet mee in overeenstemming is.

Maar als je geest vol gedachten zit, vol angst, of boosheid, of zorgen, of gewoon voortdurend in de denkmodus over dingen die buiten je gebeuren, heeft je Ziel het moeilijk om tot je door te dringen.

Jouw aandeel in de expansie van Bewustwording en Bewustzijn

Daarom zeggen we dat het tot zwijgen brengen van je gedachten zo belangrijk is.

expansieWil je groeien in bewustzijn, bijdragen aan de expansie van je Ziel, van Bewustzijn, wil je een ‘beter mens’ worden, in de zin dat je jezelf wilt verbeteren en je best mogelijke leven wilt leiden in deze menselijke ervaring, dan is de beste manier om te beginnen met je gedachten het zwijgen op te leggen.

We hebben het hier al eerder over gehad, en misschien wil je dat nog eens herlezen, voor wat aanwijzingen over wat je kunt doen om je geest tot rust te brengen.

Zoals we zeiden toen we deze boodschap begonnen, is een van de redenen waarom je hier kwam, de groei van je Ziel, de expansie van Bewustwording en Bewustzijn.

We vragen je om naar je Ziel te gaan luisteren, want die is hier, die ben jij, en die is er altijd om je te leiden, als je bereid bent te luisteren.

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, we houden heel, heel veel van je, lief mens, en we herinneren je eraan dat alles Eén is. Jij, wij, je Ziel, het Universum, Source, het is allemaal Eén.

En daarmee zijn we compleet.

4.6 14 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Tabitha Daniëlle

Lady Tabitha Daniëlle is de channeler achter alle gechannelde berichten op deze site. Voor wekelijkse channelings bezoek je voortaan haar eigen website, TabithaDanielle.com, aangezien nieuwe berichten niet meer op NineForNews zullen verschijnen. Meld je aan voor haar nieuwsbrief en krijg tijdelijk het GRATIS eBook 'Free Introduction to Channeling', dat je inzicht biedt in het fenomeen channeling. Let wel: haar site is in het Engels en hoewel Lady Tabitha Universele Wijsheid channelt, is zij geen medium of helderziende. Als je geïnteresseerd bent in spirituele groei, is dit de plek om te beginnen.
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Liefde madeliefje
Liefde madeliefje
1 jaar geleden

Dank,dank dank,voor deze mooie les,dit is iets waar ik deze week mee aan het denken was,dat valt mij toe,hopelijk dat ik daarin mag groeien, we zitten in een maatschappij waar misschien vlug verandering mag komen,als de wil maar mee wil werken,,nogmaals hartelijk bedankt,en op deze Hemelvaart dag Iedereen Liefde en Vrede in ons Hart

I am consciousness
I am consciousness
1 jaar geleden

Zolang we ons identificeren met onze gedachten, ons ego-ik, is in mijn beleving stil zijn in de mind lastig. Je ego-ik vormt voor een groot deel, je gedachten, je oordelen, je verwachtingen, je conditioneringen. Het veroorzaakt vaak negatieve gedachten. Het ego kun je zien als de kracht die in jou mind huist en die een belangrijke taak heeft, namelijk ervoor zorgen dat jij overleeft!

Het ego kenmerkt zich o.a. door: afgescheidenheid, angst, strijd, minderwaardigheidsgevoel, (ver)oordelen, ideeën van goed en kwaad en haat. Het ego is de identiteit die je hebt aangenomen. Het is het beeld dat je van jezelf hebt gevormd door wat andere mensen ooit over je hebben gezegd of door ervaringen die je ooit hebt meegemaakt. Door de gedachten en overtuigingen die je op deze wijze over jezelf bent gaan geloven is een beeld ontstaan over jezelf. Van dat zelfbeeld heb jij jouw waarheid gemaakt en daar ben je naar gaan leven.

Onze gedachten, het ego is de blokkade dat getemd dient te worden, voordat we verbinding kunnen maken met onze ziel. Het ego zorgt voor het kwaad op de wereld, omdat het een overlevingsmechanisme is. Ons lijden zal niet stoppen zolang we denken dat we onze gedachten zijn. Dat is de illusie waarin wij allemaal leven. We geloven en nemen de negatieve, onzekere gedachten serieus. Het dagelijks actief je gedachten volgen, is essentieel. Observeer de gedachten die jou niet dienen. Laat je niet meeslepen door de negatieve gedachten, die in je opkomen zoals angst, woede, minderwaardigheidsgevoel, oordelen, hebzucht etc. Identificeer je daarmee niet, dat is de ego-ik, dat ben je niet. Als je ze niet serieus neemt, slechts waarneemt, verdwijnen ze vanzelf. Pijn, lijden ontstaat als je jezelf identificeert met de negatieve gedachten; je ziet ze aan voor waarheid. Het is niet de buitenwereld die je pijn doet, het zijn je eigen gedachten over een situatie die je pijn doen. Wordt bewust van welke gedachten in je mind opkomen. Zelfs in de meest ingrijpende situaties zijn we in staat om te kiezen voor een positieve benadering, gedachten, hoe gek het ook klinkt. Kies je bij een situatie voor een positieve benadering dan ga je ook positieve emoties ervaren. Bij een negatieve benadering ga je automatisch pijnlijke emoties ervaren. Daarom is geluk een keuze, jij bepaalt hoe jij je wil voelen en niet de buitenwereld door te kiezen voor gezonde gedachten.

Omdat je je gedachten kan observeren ben je je gedachten niet. Je bent niet je gedachten, je hebt je gedachten. Je bent je emoties ook niet, je bent bewust van je eigen emoties. Degene die de gedachten waarneemt, dat is de ware Zelf. Je bent dus niet je gedachten, jij bent de waarnemer van je gedachten en emoties. Dat is wie je werkelijk bent, jij bent de getuige of waarnemer van jouw gedachten. Dit is een bijzonder proces, het spiritueel ontwaken. Je bent de waarnemer van je eigen film of de waarnemer van de drama die in je mind afspeelt. Je begint bewust te worden wanneer je ego aan het woord is. Dan kun je ook makkelijker afstand van nemen. Wanneer je mind op deze manier stil wordt, kun je luisteren naar je innerlijk stem en leven vanuit je ziel. Dan is ons denken, ons getemde ego een waardevol instrument.

Back to top button