Homepagina » Buitenland » Schok: giftige vloeistof in sneltesten ontdekt
sneltest
Foto: The National Guard/Mark C. Olsen CC BY 2.0

Schok: giftige vloeistof in sneltesten ontdekt

Sinds enkele weken moeten kinderen in Duitsland regelmatig worden getest op corona om lessen te kunnen volgen op school. Dat is niet alleen vervelend, maar blijkt nu ook nog eens gevaarlijk te zijn. Er is namelijk een zeer giftige vloeistof ontdekt in een test die in veel Europese landen wordt gebruikt.

Zeer zorgwekkende stof

De Duitse krant Die Welt meldt dat het gaat om sneltesten van het Koreaanse merk SD Biosensor die worden verkocht door farmareus Roche. De testen bevatten octylfenol, dat in de EU wordt beschouwd als ‘zeer zorgwekkende stof’. Roche heeft ook in Nederland een ontheffing gekregen voor het afleveren van deze test, waar nog geen CE-certificaat voor is afgegeven.

De website Corona-blog.net berichtte weken geleden al over mogelijk gevaarlijke stoffen in de sneltesten van verschillende fabrikanten, waaronder de test die door Roche wordt verkocht. In Hamburg is inmiddels besloten de test niet langer op scholen te gebruiken. Volgens Die Welt gaat het om een reagensvloeistof die niet in contact zou komen met het lichaam.

sneltest

Foto: Roche SD Biosensor-sneltest (Unsplash)

Roche vult zijn zakken

Follow The Money meldde vrijdag dat het ministerie van Volksgezondheid onlangs miljoenen coronazelftesten van Roche heeft ingekocht, zónder aanbesteding. Het ministerie bestelde in maart 46,5 miljoen zelftesten van onder meer Roche, waarmee naar schatting ruim 200 miljoen euro is gemoeid. Eind maart verleende het ministerie van Volksgezondheid ook de ontheffing aan Roche ‘inzake het voorhanden hebben en afleveren van SD Biosensor als zelftest’.

In de herfst van vorig jaar schafte het ministerie van De Jonge ook al tientallen miljoenen sneltesten aan bij onder meer Roche. De SD Biosensor-test behoorde tot vijf antigeensneltesten die door het RIVM en het ministerie van Volkgezondheid waren geselecteerd voor klinische validatie in Nederland.

Levensgevaar! Giftige stof in mondkapjes

Niet alleen in coronatesten, maar ook in mondkapjes zitten giftige stoffen. Zo werden in december mondkapjes teruggeroepen waarin de zeer giftige kleurstof aniline was aangetroffen.

[Wochenblick]
4.8 69 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jopie
Jopie
6 maanden geleden

De covidcriminelen deinzen nergens voor terug 😡

Skywalker
Skywalker
6 maanden geleden

Toen ik dat bericht las, afgelopen week, vroeg ik me af hoe lang het zou duren voordat het in Nederland ontdekt zou worden. Zag er zojuist een bericht over. Gaat lekker haha.

Nina-
Nina-
6 maanden geleden

Nog meer schande, wanneer komt het eens op nu.nl ??

Vraagtekens?
Vraagtekens?
6 maanden geleden

Begrijp het allemaal niet meer. Net of de gezondheid van ons er nog toe doet. Zouden die metselaars hun echt druk maken om onze gezondheid, mij hebben ze in ieder geval niet kunnen overtuigen. Het volslagen waanzinnige beleid wat ze voeren sluit niet aan op dit bericht en zal ongetwijfeld een dubbele lading hebben.

x

Check Also

de jonge

Onder De Jonge is de IC-capaciteit meer dan gehalveerd: ‘Geen wonder dat hij liever patiënten de schuld geeft!’

Vorige week zei zorgminister Hugo de Jonge ...

agema

Fleur Agema woest: druk op de zorg ‘is regelrecht de schuld van D66’

Vaccineren doe je ook om een 55-jarige ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

58
0
We lezen graag je reactie!x