Lyfe Kitchen is de naam van een nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. In de komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding. Dat meldt Retaildetail.be.
Mike Roberts was ooit directeur bij de hamburgerketen, zijn compagnon Mike Donahue was er verantwoordelijk voor corporate communications. Het tweetal ging drie jaar geleden met de plannen aan de slag en benaderde onder meer Stephen Sidwell, één van de grondleggers van vleesvervanger Gardein.
De komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van de vleesvervanger de hoofdrol spelen. Lyfe is een afkorting van Love Your Food Everyday.
Elke geserveerde maaltijd in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën. Boter, transvetten, geraffineerde suiker en andere additieven worden er niet gebruikt. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden.
Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. De meeste prijzen zitten tussen de 3 en de 10 euro. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.
Wordt 2024 het jaar van de WEF cyberattack? Wat kun je doen?
Lichaamscellen beginnen massaal te resoneren naar 528 Hz
‘Vastgevroren windmolens belangrijkste oorzaak stroomcrisis Texas’
Nederlander legt mysterieuze ruimtevliegtuig X-37B vast op gevoelige plaat. Bekijk hier de foto
30.000 Argentijnse artsen roepen op tot verbod op producten Monsanto
Maya-tijdperk eindigt niet feestelijk voor Maya’s
WHO-hoofdwetenschapper waarschuwt: ‘Geen bewijs dat coronavaccin virusoverdracht voorkomt’
“Geheimzinnig staatsgeheim rapport kan zaak-Demmink in één klap oplossen”
Mysterieuze sneeuwcirkels verschenen op ijs in Arnhem