Homepagina » Lezersbrieven » Help ons Helpen | Kerst voor iedereen – OPROEP
Ingezonden brief

Help ons Helpen | Kerst voor iedereen – OPROEP

Geachte heer/mevrouw,

Als Stichting GiG hebben wij een grote betrokkenheid naar onze medemens. Wij zijn een christelijke stichting die Gods Woord op een moderne manier middels bijbelquotes, christelijke quotes, gadgets, kunst, poëzie, columns en evenementen verspreidt.

We hebben ons in de cijfers van de voedselbank verdiept en zijn erg geschrokken van de enorme nood die uit de cijfers sprak:

  • Vorig jaar maakten wekelijks 94.000 mensen gebruik van de voedselbank
  • Naast 60.000 daklozen…
  • …kent ons land ook nog eens 1,44 miljoen mensen die afhankelijk zijn van een laag inkomen
  • 107.000 minderjarige kinderen groeien op in een bijstandsgezin met langdurige armoede!

Dat dit beslist niet overdreven is bleek onder andere uit het recente nieuws dat het aantal daklozen vorig jaar verder is gestegen naar 60.000 (!) (2010: 55.000). Uit cijfers van o.a. het CBS blijkt dat de stijging vooral te wijten is aan een nieuwe groep daklozen, te weten gezinnen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen omdat de kostwinners werkloos zijn geworden en vervolgens in de schulden zijn geraakt.

Ons team is bij elkaar gekomen, heeft hier tot in de diepe uurtjes over gesproken en vervolgens het volgende idee ontwikkeld:
Op 19 september Hebben wij i.s.m. diverse voedselbanken in Nederland de campagne Help ons Helpen | Kerst voor iedereen gelanceerd. Onze doelstelling is om 40.000 Kerstpakketten te kunnen schenken aan huishoudens die onder de armoedegrens leven in Nederland. Dit doel is uiteraard een enorme uitdaging, maar wij staan te popelen om deze doelstelling te bereiken.

Om 40.000 Kerstpakketten te kunnen genereren zullen wij ons beroepen op bekende Nederlanders, het bedrijfsleven, sportverenigingen, onderwijs, gemeentes en particulieren die bereid zijn een Kerstpakket te sponsoren. Wij zullen alle mogelijkheden om dit doel te bereiken benutten en schakelen hiervoor ook de social media in.

We willen iedere Nederlander bereiken met de vraag hun medemens te helpen door het doneren van een Kerstpakket en deze actie aan zoveel mogelijk mensen door te geven.

Meer informatie over deze actie vindt u op www.helponshelpen.org.

Voor slechts 15,- euro een kerstpakket sponsoren of een bedrag naar keuze doneren? Dit kunt u doen op rekeningnummer:

NL70 INGB 0006 9394 01 
t.n.v. Stichting God is Great te Groningen 
o.v.v ‘Help ons Helpen’

Namens alle huishoudens die onder de armoedegrens leven in Nederland willen wij u hartelijk danken voor uw eventuele bijdrage aan deze actie.

Met vriendelijke groet,
medewerkers Stichting GiG.

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Duitsers hekelen spierballentaal NAVO: "Roep deze idioten tot de orde"

Duitsers hekelen spierballentaal NAVO: “Roep deze idioten tot de orde”

Lezers van het Duitse magazine Focus hebben felle kritiek geuit op het besluit van hun regering en de NAVO om Duits militair materieel te stationeren in Litouwen en zo ‘Rusland af ...

Nederland derde op de lijst van de 15 ergste belastingparadijzen ter wereld

Nederland in top 3 ergste belastingparadijzen ter wereld

Nederland neemt na Bermuda en de Kaaimaneilanden de derde plaats in op de lijst van de 15 ergste belastingparadijzen ter wereld. Dat stelt Oxfam Novib in haar rapport Tax Battles. ...