Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
Big Pharma heeft het tijdens corona wel heel erg bont gemaakt: ‘Schaamteloos’
Energie opwekken uit keukenafval
Ligt voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten een tweede Atlantis begraven?
Karel van Wolferen on fire: dit maakt geen enkele indruk op onze overheid
NU.nl komt met ‘hallucinant stuk’ over FVD: ‘Extreem gevaarlijk’
Schokkende onthullingen: ISIS-strijder geeft toe dat hij geld kreeg uit de Verenigde Staten
Natuurlijk antidepressivum in tuinaarde
Brisant: AANSLAG gepleegd op auto Van Meijeren?
‘Goed dat er een rechtszaak tegen de koning komt’