De organisatie Physicians Committee for Responsible Medicine, waar meer dan 12.000 artsen bij aangesloten zijn, heeft onlangs een verzoek ingediend bij de Amerikaanse voedselwaakhond FDA om kaas te voorzien van een kankerwaarschuwing.
De groep wil dat kaasproducten een label krijgen met de tekst: “Kaas bevat geslachtshormonen die het risico op sterfte als gevolg van borstkanker verhogen.”
De artsen schrijven dat mensen die kaas eten meer kans hebben om kanker te krijgen.
Groeihormonen
Dit heeft onder meer te maken met het feit dat kaas insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) en andere groeihormonen bevat, stellen zij.
Om mensen te wijzen op de mogelijke gevaren van het eten van kaasproducten, moet de FDA ervoor zorgen dat het label goed zichtbaar is op de producten, klinkt het.
53 procent
Uit een studie die in 2017 is uitgevoerd door het Amerikaanse National Cancer Institute is gebleken dat het eten van kaas kan worden gelinkt aan borstkanker.
Onderzoekers keken naar het eetgedrag van vrouwen met en zonder borstkanker.
Mensen die de meeste kaas aten, hadden 53 procent meer kans op borstkanker.
Lager risico
De artsenorganisatie benadrukt dat consumptie van zuivelproducten in het algemeen juist wordt geassocieerd met een lager risico op borstkanker.
Het gaat dan om producten die weinig tot geen geslachtshormonen bevatten.
[CE]
AIVD houdt nog steeds taps achter over moord op Theo van Gogh: “Dit lijkt verdacht veel op een doofpot”
Schokkende cijfers over het aantal dode vleermuizen door windmolens
Klokkenluider onthult hoe klimaatdienst NOAA ons beduvelt over global warming
Mike Yeadon doet globalistische plannen uit de doeken: ‘Het is echt beangstigend’
Vernon Coleman: ‘De coronatest kan dodelijk zijn en worden gebruikt om je te vaccineren’
Ondertussen in Eindhoven: ‘Het lijkt net of je in een heropvoedingskamp terecht bent gekomen’
Dit zijn de populairste sport bh’s voor vrouwen van 2023
Beelden: Minister-president van Nederland liegt over coronatoespraak
Walvis spuit regenboog (video)