Lyfe Kitchen is de naam van een nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. In de komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding. Dat meldt Retaildetail.be.
Mike Roberts was ooit directeur bij de hamburgerketen, zijn compagnon Mike Donahue was er verantwoordelijk voor corporate communications. Het tweetal ging drie jaar geleden met de plannen aan de slag en benaderde onder meer Stephen Sidwell, één van de grondleggers van vleesvervanger Gardein.
De komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van de vleesvervanger de hoofdrol spelen. Lyfe is een afkorting van Love Your Food Everyday.
Elke geserveerde maaltijd in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën. Boter, transvetten, geraffineerde suiker en andere additieven worden er niet gebruikt. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden.
Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. De meeste prijzen zitten tussen de 3 en de 10 euro. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.
‘Onderzoekers medicijnen houden bewust bijwerkingen achter’
Israëlische wetenschappers linken gluten aan ziekte ALS
VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten voor een coronatoegangsbewijs: ‘Schokkend dit’
7 hamburgers worden 30 dagen in een glazen pot bewaard. Dit is het resultaat
Aanvallers Baudet en Van Haga zelfde avond vrij, fakkel bij Kaag: 5 maanden cel – ‘Waar stopt dit?’
Volledig gevaccineerde professor Radboudumc test positief op corona: ‘Ik baal als een stekker’
Ex-legerarts doet boekje open: ‘Er zijn meer soldaten gestorven door de prik dan covid’
Geheim rapport over banden tussen politici en sekten gelekt
Canadese oud-minister: ‘Buitenaardsen bezoeken de aarde’ (video)