Het is misschien een scherp en heet goedje om te eten, maar wasabipasta – de groene Japanse pasta die bij sushi wordt geserveerd – kan helpen ontgiften en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het zelfs darmkankercellen kan doden.
Bij laboratoriumproeven met dikkedarmkankercellen bleek een extract van wasabi de apoptose bij de kankercellen te activeren: de natuurlijke celdood die alle gezonde cellen hebben. Normaal gesproken gaan kankercellen juist niet dood, maar blijven ze groeien en zich vermenigvuldigen.
De onderzoekers van de Chung Shan Medical University in de Taiwanese stad Taichung zeggen dat hun bevindingen het gebruik verdedigen van wasabi als functioneel voedingsmiddel dat kanker bestrijdt.
Echte wasabi wordt gemaakt van de Wasabia japonica, een plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie, waar ook kool, mierikswortel en mosterd toe behoren. Van de wortelstam wordt de groene pasta gemaakt, ook wel Japanse mierikswortelpasta genoemd.
Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift European Journal of Nutrition.
Verborgen gehouden door de vrijmetselaars: de man die in de toekomst leefde
Meiden, jullie worden misleid door de overheid. Waarom de HPV-vaccinatie in strijd is met de regeltjes
Eén ei per dag verlaagt de kans op ziekte juist. Finse wetenschappers publiceren controversiële studie
Video: coronatestkits onder onhygiënische omstandigheden ingepakt door Indiase kinderen
Roland Pierik is terug, met meer vaccinatiedrang
Bizar tafereel in Britse parlement: waar zijn alle Kamerleden?
Deze vragen over de hakenkruisvlag langs de A1 bij Stroe blijven onbeantwoord
‘Dit gaat al lang niet meer over een virus, maar over totale controle’
Hongaarse premier: ‘Soros is één van de meest corrupte mensen ter wereld’