Universum

Onmogelijke planeet stelt astronomen voor raadsel

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een team sterrenkundigen heeft een mysterieuze planeet aangetroffen op een plek waar geen planeet zou moeten bestaan.

De planeet is met een leeftijd van 13 miljoen jaar nog relatief jong. De temperatuur aan het oppervlak bedraagt ongeveer 1500 graden Celsius.

Planeet HD 106906 b is meer dan 11 keer zo zwaar als Jupiter en staat extreem ver van zijn ster. Uranus en Neptunus draaien gemiddeld op 15 tot 30 astronomische eenheden (AE) rond de zon. Een astronomische eenheid is vrijwel gelijk aan de gemiddelde afstand tussen de aarde en de zon. HD 106906 b staat op ongeveer 650 AE van zijn ster.

De planeet zou daar niet moeten kunnen staan, dat is namelijk in strijd met de huidige theorieën over planeetvorming, aldus sterrenkundigen van de Universiteit van Arizona. Hoofdonderzoekster Vanessa Bailey zei: “Dit stelsel is met name fascinerend omdat geen enkel model kan verklaren wat we zien.”

Sterrenkundigen nemen aan dat planeten zoals de aarde ontstaan uit kleine asteroïden die rond een jonge ster worden geboren. Voor grotere planeten verloopt dit proces te langzaam. Wetenschappers denken dat dergelijke planeten zich vormen na botsingen tussen materiaal in de protoschijf. HD 106906 b moet op een andere manier zijn ontstaan.

Onderzoekers denken dat HD 106906 b mogelijk is ontstaan rond een dubbelster, maar Baily waarschuwde dat die theorie waarschijnlijk niet standhoudt.

Bron: Ibtimes.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cathy
Cathy
8 jaren geleden

Tja hoe kan dit ? Zo een groot planeet en nooit gezien en nu wel ? Of kan het zijn omdat de aarde een shift aan het doen is ?

Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
8 jaren geleden

spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
space Scientific politics and monetary systems
Exopolitics.eu

Een team sterrenkundigen heeft een mysterieuze planeet aangetroffen op een plek waar geen planeet zou moeten bestaan
dat die theorie geen standhoudt!
Lootsen Extraterrestrials met hun ruimtetuigen planeten door de ruimte, bewoonbare planeten, kolonisatie en exploitatie van planeten binnen of buiten een andere zonnestelsel.

kukumatz
kukumatz
8 jaren geleden

Waarom is het “niet mogelijk” met de huidige theorieen van amerikaanse sterrenkundige? Hebben deze sterrenkundige dan de absolute wijsheid en knowhow in pacht? Dit bewijst eens te meer dat wij slechts een onderontwikkeld leven zijn dat pas in de kinderschoenen staat met kennis.
Helaas blijkt uit deze reacties dat ook nu weer het alom gegeven van egoisme, wij weten het, de kop op steekt het universum reageerd niet zoals de geleerden op deze aardkloot willen.
Hier past dus duidelijk het spreekt woord:

Zij die het zeggen weten het niet,
Zij die het weten zeggen het niet.

Het universum laat zich niet in de denkwijze van de aardling drukken.

Riesie
Riesie
8 jaren geleden

De planeet Aarde is niet in ons Zonnestelsel ontstaan, maar vloog door de Ruimte vanaf het middelpunt van ons Melkwegstelsel. Het kwam terecht in ons Zonnestelsel en toen is er Terra-vorming in werking gezet. Daarom was het eerst duister op deze Aarde en er leefde niets. Pas na aankomst werd het op onze planeet dag en nacht. Dit kan ook zijn gebeurd met andere planeten in ons deel van dit Heelal………

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x