Paarse aardappelen doden de stamcellen van dikkedarmkanker en voorkomen uitzaaiing van de ziekte. Wetenschappers denken dat het resistent zetmeel, een onverteerbaar soort zetmeel, de darmbacteriën helpt een vetzuur te produceren dat ontsteking tegengaat en kankercellen helpt afbreken.
Onderzoekers van het Penn State Hershey Cancer Institute hebben aardappelen met paars vruchtvlees getest op stamcellen. De aardappel voorkomt niet alleen dat de kanker zich uitzaait, maar belangrijker nog: hij valt de kankerstamcellen aan, waardoor ze niet terugkomen.
Andere kankersoorten
De wetenschappers hopen de aardappel op kankerpatiënten en ook op andere kankersoorten uit te proberen. Ze zeggen dat het verhitten van de aardappel de kankerbestrijdende stoffen niet vernietigt en dat één aardappel per dag voldoende moet zijn.
Het team denkt dat het resistent zetmeel van de aardappel het werkzame bestanddeel is, maar ook de stoffen die de aardappel paars maken kunnen verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van de kankercellen.
Als dat zo blijkt te zijn, zouden ook andere paarse groenten- en fruitsoorten kankercellen kunnen doden. Dikkedarmkanker is de op één na dodelijkste kankersoort. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Nutritional Biochemistry.
Bill Gates, ik ben niet jouw proefkonijn!
Kijk: Marc Van Ranst noemt Great Reset in Tweede Kamer ‘fake news’
Dit Chinese kruid helpt tegen rugklachten
Er is sprake van een nepnieuwsexplosie in Nederland. Dit boek is een must voor iedereen die er genoeg van heeft te worden misleid
Wetenschappers proberen poort naar parallel universum te openen. Zo gaan ze te werk
Bol.com biedt medewerkers 33 weken betaald gendertransitieverlof: ‘Dit land wordt KNETTERGEK’
Mainstream media en politici bibberen voor gele hesjes, en dan krijg je dit
Het zwarte gat in het centrum van de Melkweg is opeens 75 keer helderder geworden en niemand weet waarom
Must see: de ontmaskering van Greta Thunberg. Haar ‘spijbelgedrag’, link met Al Gore en leger lijfwachten