Financieel

Verandering in Frankrijk? Hollande haalt fel uit naar City of London

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

François Hollande heeft fel uitgehaald naar de obsessieve manier waarop Groot-Brittannië de City of London beschermt tegen Brusselse wetgeving.

Toen de Britse premier David Cameron zei dat de euro in grote problemen verkeert reageerde de nieuwe Franse president met de opmerking dat Groot-Brittannië enkel de City of Londen gedienstig is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Er is al veel Brits belastinggeld gebruikt om de munt te redden. Het land stelde 12 miljard pond ter beschikking voor de uitkoop van landen als Ierland en Portugal. Daarnaast verstrekte Groot-Brittannië ter waarde van 40 miljard pond leningen aan het Internationaal Monetair Fonds om de Griekse uitkoop te bekostigen.

Belastingharmonisatie

Hollande sprak zich tijdens zijn campagne uit tegen bezuinigingsmaatregelen om de euro te redden en dreigde met nieuwe belastingen om de invloed van de City of London terug te dringen.

Hij pleitte voor financiële transactiebelasting en belastingharmonisatie. Hollande wil een einde aan de ingrijpende bezuinigingen door heel Europa. De Franse president komt daarmee recht tegenover Groot-Brittannië en Duitsland te staan. Na zijn overwinning op Nicolas Sarkozy zei hij: “Bezuinigingen kunnen niet langer onvermijdelijk zijn.”

In een interview veroordeelde Holland de Britse benadering van de eurocrisis. Hij neemt het de Bank of England kwalijk dat de bank in tegenstelling tot de Europese Centrale Bank geld kan blijven drukken om de economie overeind te houden. “Groot-Brittannië is beter beschermd omdat de centrale bank van het land rechtstreeks kan ingrijpen om de schuld te financieren,” legde hij uit.

City of London Corporation

“De Britten hebben het niet zo op financiële regulering en luisteren alleen naar de City of London,” zei Hollande. Hij voegde toe dat hij het niet eens is met de Britse premier Cameron over het bezuinigingsbeleid. Hollande wil juist dat er meer geleend kan worden om de economie te stimuleren.

Het Imperialistische Rijk heeft zich sinds de Eerste Wereldoorlog steeds verder uitgebreid. Het is nu beter bekend als de Nieuwe Wereldorde (NWO) en heeft haar hoofdkwartier in de City of London, het historische en financiële hart van Londen. Het bestuursorgaan van de City of London is de City of London Corporation. Dit conglomeraat bestaat hoofdzakelijk uit mensen uit de hogere gradenvrijmetselarij. Zij hebben hun tentakels naar alle uithoeken van het Verenigd Koninkrijk verspreid en proberen het land en daarmee de rest van de wereld vast te houden in een staat van oneindig conflict.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x