UFO

Waarom wetenschappers niet praten over hun interesse in UFO’s

Help door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lange tijd durfde de wetenschappelijke gemeenschap haar vingers niet te branden aan UFO’s. De wetenschappers aarzelden of ze openlijk over hun geloof in onbekende vliegende objecten konden praten.

Er is nu sprake van een kentering. Veel wetenschappers nemen deel aan de discussie en zijn niet langer bang dat ze belachelijk worden gemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“UFO’s zijn echt, het zijn kunstmatige objecten die door een intelligentie worden bestuurd,” zei natuurkunde Eric Davis. “Het zijn zeker toestellen van een zeer geavanceerde technologie.”

Davis is verbonden aan het Institute for Advanced Studies in Austin en doet onderzoek naar aandrijftechnieken. Hij hoopt dat mensen op een dag gemakkelijk en sneller dan het licht door de ruimte kunnen reizen.

Veel mensen – met name sceptici en debunkers – zijn in de veronderstelling dat gerenommeerde wetenschappers het nooit over UFO’s zouden hebben.

“Deze mensen zijn naïef, koppig, kortzichtig en bang,” legde Davis uit. “Het is een vies woord en een verboden onderwerp. Je moet mensen niet uitlachen. Je moet ze respecteren en verdedigen. Wetenschappers moeten zaken die onbekend en ongewoon zijn op een wetenschappelijke manier benaderen, en UFO’s horen daar ook bij.”

De natuurkundige, die onlangs een award kreeg voor zijn studie Faster-Than-Light Space Warps, Status and Next Steps, weet dat veel van zijn collega’s onderzoek doen naar UFO’s.

“Er zijn wetenschappers die weten dat er onweerlegbaar bewijs is,” zei Davis. “Maar ze brengen het niet naar buiten en publiceren het niet omdat ze bang zijn voor kritiek van hun collega’s. Ze zijn bang dat hun carrière strandt of dat ze slechte publiciteit krijgen.”

“Onderzoek naar UFO’s wordt niet geaccepteerd,” lichtte hij toe. “De National Science Foundation, een onafhankelijk agentschap van de Amerikaanse federale overheid, dat sinds 1950 al het niet-medisch fundamenteel wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten ondersteunt en coördineert, accepteert UFO’s niet als onderwerp voor een wetenschappelijke studie.”

Het komt wellicht als een verrassing dat veel wetenschappers al decennia geïnteresseerd zijn in UFO’s. Astronoom J. Allen Hynek adviseerde de Amerikaanse luchtmacht 20 jaar lang over UFO’s tijdens de beroemde studie Project Blue Book.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

als 1 schaap over de dam is volgen er meer en dat zijn er nog al wat tis 1 grote kudde schapen van 7 miljard of zo.

Zoë
Zoë
10 jaren geleden

“UFO’s zijn echt, het zijn kunstmatige objecten die door een intelligentie worden bestuurd,” zei natuurkunde Eric Davis……

Als iets kunstmatig is, is het niet door de natuur bewerkt of verkregen, maar door mensen gemaakt of ontworpen. Enkele voorbeelden van het begrip kunstmatig
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kunstmatig

Dr Why
Dr Why
10 jaren geleden

UFO is gewoon niet geïdentificeerd vleigend object. Daar is geen geloof voor nodig. Alles wat je ziet vliegen en niet kunt thuisbrengen is per definitie een UFO.

Of het ook buitenaardse toestellen zijn, daar is geen “onweerlegbaar bewijs” van. En zolang dat er niet is kun je inderdaad niet veel publiceren. Als het er wel is kan het wel.

Maar zolang ET niet voor mijn neus landt en mij niet hoogstpersoonlijk de hand/poot/tentakel/whatever reikt blijft het speculatie.

Maar ze gaan binnenkort landen in Nederland heb ik hier ergens gelezen. Ik kom af als ze er zijn.

En dat wetenschappers interesse hebben in UFO’s is al lang zo.

Ned Kelly
Ned Kelly
10 jaren geleden

Nu willen ze mee praten terwijl ze jaren lang hebben meegeholpen om mensen belachelijk te maken die er wel over spraken,dan ga je je wel afvragen of ze nou overlopers zijn of dat ze gewoon geen ruggengraat hebben

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x