Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
Anonymous kondigt grootschalig offensief tegen mainstream media aan, Fox en CNN zijn eerste doelwit
Oud-productiemedewerker NOS: ‘Het NOS Journaal moet worden opgeheven’
Zijn we verslaafd aan vlees? (video)
Is dit een buitenaards schip? Ruimtedeskundigen breken hun hoofd over mysterieus object in ons zonnestelsel
Christen stuurt Segers nette e-mail over WEF, maar krijgt geen antwoord. Van Houwelingen biedt reikende hand
‘Er komen draconische maatregelen aan, er komt heel veel op ons af waar we niet klaar voor zijn’
Het helpt écht: vele honderden artsen schrijven cannabisolie voor. Hier werkt het tegen
Rutte schroeft militaire steun Oekraïne op na ‘schijnreferenda’: ‘Stop hiermee’
Terwijl Italië kweekvlees heeft verboden en Frankrijk pleit voor Europees verbod wil Nederland koploper blijven