Homepagina » Buitenland » Ze wisten precies waar het vliegtuig was: “Amerika lekte informatie over vliegroute neergehaalde Soe-24 aan Turkije”
Ze wisten precies waar het vliegtuig was: "Amerika lekte informatie over vliegroute neergehaalde Soe-24 aan Turkije"

Ze wisten precies waar het vliegtuig was: “Amerika lekte informatie over vliegroute neergehaalde Soe-24 aan Turkije”

De Verenigde Staten zijn medeplichtig aan het neerhalen van de Russische straaljager eerder deze week. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd. Volgens hem wisten de Amerikanen precies waar het gevechtsvliegtuig zich bevond.

Tijdens een persconferentie in het Kremlin zei Poetin dat Rusland eerder informatie over de vliegroute van het vliegtuig heeft gegeven aan de VS, maar dat de Amerikanen deze informatie hebben ‘gelekt’ aan Turkije.

Luchtafweer

Rusland heeft na het neerschieten van de straaljager moderne S-400 luchtafweer gestationeerd in Syrië. Poetin wil samenwerken met Frankrijk in de strijd tegen terreurgroep IS en gaat inlichtingen delen met andere landen.

Hij vertelde aan de aanwezige journalisten: “De Amerikanen, die de coalitie aansturen waar ook Turkije toe behoort, wisten precies wanneer onze vliegtuigen in de lucht waren. Óf ze kunnen hun bondgenoten niet in toom houden, óf ze hebben deze informatie gelekt.”

Oliesmokkel

“Onze vliegtuigen zijn voorzien van identificatietekens en die zijn duidelijk zichtbaar,” ging de Russische president verder, toevoegende dat de oliesmokkel van IS naar Turkije moet stoppen.

“Dag in dag uit gaan voertuigen met olie naar Turkije,” zei hij. “Ze brengen olie naar Turkije en komen leeg terug.” De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft ontkend dat Syrische olie illegaal zijn land binnenkomt.

[MailOnline]

Vond je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

2 reacties

  1. Het was al heel opmerkelijk dat het westen al in het beginne aangaf de IS niet aan te kunnen pakken wat natuurlijk lariekoek is, er worden dubbele agenda’s gehanteerd.
    Het was al bekend dat Turkije connecties onderhoud met de IS onder ander een openbaar vervoer verbinding en een diplomatieke post in Ankara etc, ook de olie speelt nu een rol.
    Ben in de veronderstelling dat Erdogan niet de gematigde Islam aanhangt, ik vermoed zelfs dat er hoge westerse kopstukken worden gechanteerd oa de zaak Demmink.

    0 likes
  2. SU en NIET SOE 24

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Wetenschappers ontcijferen mysterieuze inscripties Göbekli Tepe. Wat ze ontdekten werpt een nieuw licht op onze geschiedenis

Wetenschappers ontcijferen mysterieuze inscripties Göbekli Tepe. Wat ze ontdekten werpt een nieuw licht op onze geschiedenis

Mysterieuze inscripties op pilaren van het oudste ...

De NAVO is een bedreiging voor de wereldvrede, geen behoeder

Wereldvrede wordt bedreigd en deze organisatie die ons moet beschermen staat vooraan om oorlog te voeren

President Trump bestempelde de NAVO eerder als ...