Onderzoeksjournalist Joanna Blythman ging undercover in de voedselindustrie. Volgens haar weten we werkelijk niets over ons voedsel.
Blythman vroeg zich af wat er met brood, vlees, fruit en groente gebeurt voor het in de supermarkt komt te liggen. Ze ontdekte dat vrijwel alles wat je daar koopt, zelfs de producten die op het eerste gezicht gezond lijken, chemisch bewerkt zijn.
Fabrikanten bedenken steeds weer nieuwe formules om voedsel beter te laten smaken en er aantrekkelijker uit te laten zien. Kant-en-klare fruitsalades worden in een oplossing gedrenkt die het verkleuren van het fruit voorkomt, zodat het er verser uitziet. De sla wordt acht uur lang in water met chloor geweekt zodat alle bacteriën dood zijn.
De gemiddelde consument heeft volgens Blythman geen idee wat hij eet. Fabrikanten zijn niet open over de bewerkingsprocessen die veelal niet op het etiket staan vermeld. Ze verschuilen zich bovendien achter patenten en bedrijfsgeheimen, aldus Blythman.
[360]
Bestuurder van FNV noemt PVV-Kamerlid ‘erkend nazi’, verwijdert tweet snel
Het associatieverdrag met Oekraïne is een regelrechte ramp gebleken. Dit is wat het ons heeft opgeleverd
“Ongelooflijk”: Zes gewapende militairen voor Bataclan mochten niet ingrijpen tijdens aanslag
Premier Rutte niet bij toeslagendebat en dit is de schandalige reden
Eén op de drie Grieken gelooft in chemtrails
Waarom de planeet helemaal niet gered hoeft te worden
FBI: Niemand gedood tijdens schietpartij op Sandy Hook-basisschool
Onze democratie verkeert in een crisis. Kijk en huiver
Amerikaanse leger waarschuwt 827.000 alienjagers Area 51 niet te bestormen. Peentjes zweten voor het Pentagon