We eten iedere dag vijf keer meer suiker dan goed voor ons is, tot 45 kilogram suiker per persoon per jaar. Het is één van de redenen waarom de helft van ons te dik is.
Tim Verheyden, presentator van het Belgische tv-programma Koppen, leefde een maand zonder suiker. Na het afkicken en de eerste week stelde hij vast dat leven zonder suiker je veel fitter en energieker maakt. Maar hij merkt ook hoe moeilijk het is om producten te vinden waar absoluut geen suiker aan toegevoegd is.
Presentatrice Annick Ruyts stopte een half jaar geleden met suiker en maakt alles wat ze eet zelf. “Uit groenten, fruit, pasta en aardappelen halen we al genoeg suikers, maar toch gooit de voedingsindustrie overal maar suikers in die we niet nodig hebben,” zei ze. “Daar kan ik me echt over opwinden. We weten niet wat we eten.”
Het gaat eigenlijk al mis in de broodtrommel van de gemiddelde leerling, aldus diëtiste Tanja Callewaert. “Ik zie veel witte boterhammen met chocopasta,” zei ze. “Kinderen die dit blijven eten, worden later mijn patiënten.”
[Een]
Hoe glucose-fructosestroop ons hongerig en dik kan maken
VIDEO: Tonen deze beelden een tijdreiziger met een smartphone bij een bokswedstrijd in 1995?
Koudste start van Australische zomer ooit & Hongaarse ‘experts’ komen van koude kermis thuis. En wist u dit over de Groenlandse ijskap?
Wat veroorzaakt de perfect ronde zinkgaten in Guatemala?
‘Ergste vorm van kindermisbruik aangetroffen op laptop Hunter Biden, president Biden gaat aftreden’
De niet-bestaande energiecrisis
2 jaar cel voor rechter die mondkapjesplicht onrechtmatig verklaarde: ‘Zo bang zijn ze voor de waarheid’
Mensensmokkelaar vermoordde meer dan 400 kinderen. Bekijk hier zijn schokkende getuigenis
Politie beschermt ‘klimaatcriminelen’ tegen tegendemonstranten: ‘Opeens is de wapenstok wel gevonden’