Homepagina » Binnenland » Overheid denkt na over coronatest-paspoort: ‘Dit schuurt wel heel dicht tegen Chinese praktijken aan, brrr’
coronatest
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY 3.0

Overheid denkt na over coronatest-paspoort: ‘Dit schuurt wel heel dicht tegen Chinese praktijken aan, brrr’

Het ministerie van Volksgezondheid van Hugo de Jonge is van plan een app te maken voor de coronatest. Die kan dan een certificaat bevatten waarmee je kunt bewijzen dat je negatief bent getest, schrijft de NOS. Zo’n testcertificaat is opvallend omdat het beleid tot nu toe was om burgers geen verklaring te geven dat ze niet besmet zijn.

Een woordvoerder van het ministerie kon nog niet zeggen of de app op den duur ook gebruikt kan worden om te bewijzen dat je bent gevaccineerd tegen corona. “Alle opties zijn nog open.” De nieuwe app zou de derde app zijn van de overheid.

De meeste mensen staan niet te springen om zo’n coronatest-paspoort. “Techbedrijven die aan dit soort apps werken, vind ik bijna net zo fout als IBM zo’n 80 jaar geleden. Of mag je dat pas zeggen zodra deze techniek de wereld in twee soorten mensen heeft verdeeld?” vraagt advocaat Aldert.

Chinees dictatuurmodel

Carlos de Molina voegt toe: “Word wakker mensen! Waar ‘complotdenkers’ voor waarschuwden, komt uit! Straks kan je nergens heen als je niet getest en niet gevaccineerd bent, en niet getrackt wordt door apps. Laat je niet aanpraten dat dit nodig is.”

Zelfs oud-politici spreken zich kritisch uit over de app. “Dit schuurt wel heel dicht tegen Chinese praktijken aan, brrr,” zegt voormalig VVD-Kamerlid Bart de Liefde. Ook Cigar Profiler trekt op Twitter een parallel met China: “Verbazingwekkend hoe snel wij van een vrije samenleving naar een Chinees dictatuurmodel afglijden. Alleen een digitale munt ontbreekt nog, maar ook daar werken onze ongekozen technocraten aan.”

4.7 34 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eric
Eric
5 maanden geleden

2009 narcolepsie epidemie bij kinderen door vaccins

Henk R
Henk R
5 maanden geleden

Naar wat ik gehoord heb ( willem engel ) in het kwart over 7 journaal gisteren, dat zo’n test maar 2 dagen geldig is en je je dan weer moet testen. Als je je laat vaccineren dan hoeft dit niet . Ja als je nu nog niet wakker bent , dan wordt je dit ook niet, vrees ik.

Vraagtekentje
Vraagtekentje
Reactie op  Henk R
5 maanden geleden
Philip
Philip
Reactie op  Henk R
5 maanden geleden

Lees dan dit eens (Belgie)

Iedereen die zich laat vaccineren zijn met enige respect, hersenloze idioten!!
Laat staan dat alle bestaande maatregelen van de baan gaan zijn…die maatregelen zijn blijvend.

Van Gucht: “Mogelijk ook na vaccinatie nog in quarantaine, want nog niet zeker of dat zal beschermen tegen besmetting”
Viroloog Steven Van Gucht acht het mogelijk dat ook mensen die gevaccineerd worden tegen het coronavirus, toch nog in quarantaine moeten. “Want we weten nog niet of het vaccin zal beschermen tegen besmetting”, klinkt het.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201027_92826232

bloem
bloem
Reactie op  Henk R
5 maanden geleden

Wie laar zich nu elke twee dagen zo’n staaf in zijn neus duwen?

Reverse
Reverse
5 maanden geleden

Ze moeten lekker doorgaan op deze manier,dan keert de wal vanzelf het schip.op naar een gespleten samenleving,met op termijn een burgeroorlog .want dat is toch wat ze willen,en waar ze op aan sturen . ik neem geen app en laat mijn slijmvlies niet lek prikken,en dat vaccin mogen ze lekker zelf houden. de kinderen van school en een loopgraaf in mijn tuin aanleggen. kom maar op ” JUNTA.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Reverse
5 maanden geleden

ah, dus jij hebt volkomen niks te verliezen, geen hypotheek die eenzijdig door een bank op te zeggen is, geen baan nodig om je zaakjes af te dekken ? Je vind het ook niet erg als je kinderen uit huis worden geplaatst ? dan klopt het en zul je je tot het einde verzetten vanuit je loopgraaf.

Reverse
Reverse
Reactie op  BertRoermond
5 maanden geleden

Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt,is de loopgraaf een metafoor .laat ik het anders zeggen . Het eindigt echt wel bij de voordeur.En ik moet nog zien of ze mijn kinderen uit huis komen halen .Er bestaat ook nog thuis onderwijs, leren ze ook nog eens wat. Maar liever verzet plegen , dan het resterende leven als wil en monddode slaaf doorbrengen. p.s. als ze de digitale munteenheid doorzetten is de hele wereld bankroet,ten bate van het nieuwe geld systeem.

Peter
Peter
Reactie op  BertRoermond
5 maanden geleden

Als jij niet meer betaald heeft de bank een groter probleem dan jij,je baan kan je eerdaags ook vergeten,bedrijven steken verder in de schulden dan je denkt,en de media openbaar maakt ,alles is als dominostenen,het is niet meer of,maar wanneer .

Bas
Bas
Reactie op  BertRoermond
5 maanden geleden

Hoe het ook zij, iedereen, althans een groot aantal, kan aanvoelen dat een vaccin weigeren niet vanzelfsprekend is. Je gaat in je vrijheden beperkt worden. Daarnaast voelt een aantal ook aankomen dat het vaccin verplicht gesteld gaat worden.

Realistic
Realistic
Reactie op  BertRoermond
5 maanden geleden

Hebben,hebben dat is wat je roept.Wat je vergeet is je grootste bezit en dat is vrijheid. Trouwens je had dat huis niet hoeven te kopen. Of een betere hypotheek kunnen afsluiten?

Frank
Frank
Reactie op  BertRoermond
5 maanden geleden

Als een ieder zo denkt als jij, dan gaan we met zijn alle naar de kloten.

Saskia
Saskia
5 maanden geleden

Pure chantage, dat is verboden! Dus de overheid chanteert mij nu en ik ben een gevangende, wordt psychisch mishandeld en gediscrimineerd. DIT IS ILLEGAAL.

Vraagtekentje
Vraagtekentje
Reactie op  Saskia
5 maanden geleden

Ja ga een klacht indienen, of sleep ze voor het corrupte gerecht. Het enige wat echt helpt is massale burgerlijke ongehoorzaamheid, of iedereen zich soeverein laten verklaren. Niemand heeft namelijk een contract met de overheid.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
5 maanden geleden

Overheid denkt na? Is allang besloten dat de corona equivalent van de gele David ster er komt. Op naar de Kristalnacht denken ze bij de fascistische overheid.

Erik
Erik
Reactie op  MdeFilosoof
5 maanden geleden

Overheid heeft nog nooit nagedacht

John
John
Reactie op  Erik
5 maanden geleden

Overheid denkt na, maar niet in jouw belang.
Jij bent als het vee voor de veeboer.
Het vee denkt het goed te hebben met onderdak en voedsel waar de veeboer voor zorgt, maar eens komt de veewagen voor de laatste rit.
Zegt het ene varken tegen het andere “Maak je geen zorgen joh. De boer geeft om ons”.

Stay Positive
Stay Positive
5 maanden geleden

Daar gaat straks ons leven en dat door een stel groot deel hersenloos Nederlands volk dat slaapt.

P.Puck
P.Puck
5 maanden geleden

:’D Hahaha!

Misschien moesten we besluiten dat we geen regering nodig hebben, die gasten kosten me te veel en niet alleen geld.
Niemand geloofd dit meer Hugo
Anders kappen we toch met technologie van jullie in zijn geheel, dan maken we het zelf en jullie mogen er geen gebruik van maken.
Valt er niets te controleren en niets te verdienen.
een ID met medische gegevens is schending van de privacy (nog)
Dat dat als app komt is sowieso, dan ga ik en vele met mij, het abonnement van hun mobiel opzeggen.
Consuminderen hete dat een aantal jaren terug nog.

Wat me tegen valt van mezelf…. Ik had nooit gedacht dat er zulke walgelijke personen in Nederland rond lopen en het zijn er steeds meer.
Rechters die niet durven op te treden
Artsen die muisstil zijn
ICT had allang de feiten boven tafel kunnen hebben, volgens mij bestaat Corona-Leaks nog niet.

Ik hoop voor hen dat ze ons alle snel ruimen, binnenkort zijn de rollen omgedraaid.
Ik zou hen bedanken, wat een k#t land/wereld is dit geworden.
Een kind kan nog beter regeren.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  P.Puck
5 maanden geleden

‘Artsen die muisstil zijn’.

MSM waarschuwing! Op zich de moeite van het lezen waard. Maar zoals we inmiddels wel gewend zijn van de MSM, worden critici van het coronabeleid op een geniepige manier weggezet als complotdenker. Dus ook hier door het NRC.
Maar het laat wel duidelijk zien hoe medici, zorgmedewerkers en medewerkers van een gemeente (in dit artikel Rotterdam/Isa Kriens) onder druk worden gezet.

https://twitter.com/mariannezw/status/1331970516564013056

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/25/het-ziekenhuis-wil-liever-niet-dat-de-arts-corona-relativeert-a4021482

doornbos
doornbos
5 maanden geleden

Laten we hopen dat dit soort berichten de meute uit hun coma zal doen ontwaken. Maar goed, 80 jaar geleden deden de oortjes het ook niet. Pas toen het te laat was. Onze voorvaderen hebben ogenschijnlijk voor niets geleden, zich het snot voor de ogen gewerkt en gevochten. Instrument ‘Corona’ gaat nooit meer weg. Geheel volgens planning. De armen van geest die alles keurig naleven en zich door onze grootste vijand de overheid laten bedreigen, bijvoorbeeld door torenhoge maar wederrechtelijke(!) boetes, zijn daarbij enorm helpend de geesteszieke maatregelen in stand te houden. De verwoesting is enorm en het leed en de ellende is niet te overzien en groeit iedere minuut in een etmaal. Doorgaans leggen criminelen aan het eind van een gemiddelde film op tv het loodje. In het echte leven straft kwaad ook zichzelf gelukkig. Ik kan niet wachten …

Dushi
Dushi
Reactie op  doornbos
5 maanden geleden

Karma is a bitch 😉

Johannes
Johannes
5 maanden geleden

ik gebruik UBports ubuntuphone telefoon daar hebben ze geen app voor 😉

Henk R
Henk R
Reactie op  Johannes
5 maanden geleden

Ja ik heb de pinephone 64 met postmarket os daar hebben ze hem ook niet voor. Ook speciaal aangeschaft voor deze plandemie. Ook heeft deze telefoon kilswitches om hardware matig blue tooth en wifi en camera ect uit te schakelen.

Johannes
Johannes
Reactie op  Henk R
5 maanden geleden

Gelukkig kunnen ze je nog steeds tracken via het gsm/LTE netwerk. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat dat soort hardware-matige schakelaars alles blokkeren BEHALVE de chinese tracking van pinephone zelf.

Ana
Ana
Reactie op  Johannes
5 maanden geleden

Waar verkopen ze die?

Hans
Hans
Reactie op  Johannes
5 maanden geleden

Android rooten en Lineage, zonder playstore erop.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Johannes
5 maanden geleden

ik denk dat je het niet helemaal snapt, straks staan bij alle ingangen scanners en die gaan af als er iemand zonder app langs loopt. u wordt door de beveiliging vriendelijk naar buiten gewerkt, waar u verbaast staat te kijken naar uw ubuntu.

CHiXiStigma
CHiXiStigma
Reactie op  BertRoermond
5 maanden geleden

Een app is zo nagebouwd, een bluetooth signaal is zo gegenereerd, komt wel goed.

Straalmans
Straalmans
Reactie op  CHiXiStigma
5 maanden geleden

Wat gaat u doen met de verklikkers in uw omgeving?

CHiXiStigma
CHiXiStigma
Reactie op  Johannes
5 maanden geleden

Sailfish hier.

Margie
Margie
Reactie op  Johannes
5 maanden geleden

Geen telefoon…werkt het best

Kees
Kees
5 maanden geleden

Moeten we straks ook een gele ster op de borst dragen met niet ingeënt daarop vermeld?

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Kees
5 maanden geleden

Ja, het zou een geweldige set kunnen als wij dat nu al demonstratief zelf zouden gaan doen om te kijken hoe dat zooitje dan gaat reageren. Want dat kan niet natuurlijk.

Straalmans
Straalmans
Reactie op  Kees
5 maanden geleden

Uw smartphone is die gele ster.

x

Check Also

vvd

Politicus stopt bij de VVD: ‘Coronaregels voelen als klap in ieders gezicht’

Imke Emons, nummer twee van de VVD ...

test

Video: coronatestkits onder onhygiënische omstandigheden ingepakt door Indiase kinderen

In een filmpje is te zien hoe ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

108
0
We lezen graag je reactie!x