Uit ijskernen die op Groenland zijn verzameld, blijkt dat CO2 niet leidt tot hogere temperaturen op aarde.
Geoloog Gregory Wrightstone heeft op Facebook een grafiek geplaatst waarin de CO2-concentratie is afgezet tegen de temperatuur.
Klimaatwetenschappers hameren er vaak op dat een stijgende CO2-concentratie het klimaat opwarmt.
Onwelgevallig feit
Je zou derhalve verwachten dat de temperatuur recht evenredig stijgt met de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer.
In de afgelopen 8000 jaar is precies het tegenovergestelde gebeurd.
“Onwelgevallig feit: gegevens die zijn verzameld op basis van ijskernen laten zien dat de temperatuur sinds het holoceen optimum (6000 tot 9000 jaar geleden) aanzienlijk is gedaald terwijl de CO2-concentratie steeg,” schreef Wrightstone.
Agenda
“Dat past niet in de agenda van de alarmisten,” voegde hij toe.
Het lijkt er dus eerder op dat de temperatuur daalt als de CO2-concentratie stijgt.
Er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken, maar het is in ieder geval een interessant gegeven.
Meer dan 35 jaar
In onderstaande grafiek is de temperatuur de rode lijn en CO2 de blauwe.
Gregory Wrightstone is een geoloog die al meer dan 35 jaar onderzoek doet naar de processen op aarde.
Hij is auteur van het boek ‘Inconvenient Facts: The Science That Al Gore Doesn’t Want You To Know’.
Juliette werd op 6-jarige leeftijd verhandeld door de overheid, dit maakte ze mee: ‘Ze hebben het voorzien op onze kinderen’
RIVM past website over apenpokken stilletjes aan, verwijdert passage over antiviraal middel
Tumoren van 81-jarige man met de helft gekrompen. Dit is zijn geheim
Speciale VN-rapporteur voor marteling onderzoekt politiegeweld in Berlijn
‘Holografische zaal der archieven verborgen onder Sfinx in Roemenië’
Dit zijn ze dan: de anonieme wappiebestrijders van het wappie-watchers-collectief Videre
‘Canadese overheid snoert wetenschappers de mond’ (video)
Monsanto en Gates Foundation niet langer welkom in Afrika. Deze tegenslagen kregen ze onlangs te verwerken
‘Vrijdag valt het kabinet-Rutte, de beslissing is genomen’