Homepagina » Spiritueel » Verhalen over leven en dood: naar de hemel en terug (video)
Verhalen over leven en dood: naar de hemel en terug

Verhalen over leven en dood: naar de hemel en terug (video)

Een vrouw blijft na een kajakongeval 30 minuten onder water. Een andere vrouw vecht tegen een terminale vorm van kanker. Een tiener lijdt aan hartfalen.

Op het randje van de dood vertellen deze drie mensen hoe ze uit hun lichaam stapten, naar de hemel gingen en weer terugkwamen.

Is de hemel echt? Hoe voelt het om te sterven?

Orthopedisch arts Mary Neal verdronk in 1999 tijdens het kajakken in de Chileense regio Los Rios. Ze vertelt wat er gebeurde tussen het moment dat ze stierf en het moment waarop ze weer tot leven kwam. Ze beschrijft hoe het is om in de hemel te zijn en met engelen te communiceren.

Haar kajak werd met de stroming meegesleurd toen ze een waterval probeerde te bedwingen. Ze werd onder water getrokken en was niet in staat om op eigen kracht weer boven te komen. Vrienden probeerden haar tevergeefs te redden.

Het leven van Mary is voor altijd veranderd door haar persoonlijke reis naar wat zij de hemel noemt. Ze voelde zich intens verdrietig toen ze besefte dat het haar tijd nog niet was. Wel weet ze nu wat haar doel op aarde is.

Op het moment dat ze kwam te overlijden zag Mary haar leven aan zich voorbij gaan. De nadruk lag daarbij op de ongeziene invloed van bepaalde gebeurtenissen. Het wetenschappelijke, analytische en sceptische deel van haar brein nam dit alles met grote interesse en nieuwsgierigheid waar. Ze was zich bewust van haar situatie; ze wist dat ze te lang onder water was geweest om nog in leven te kunnen zijn, maar ze wist ook dat deze ervaring geen droom of hallucinatie was.

Anita Moorjani werd gediagnosticeerd met een terminale vorm van kanker en doktoren zeiden dat ze nog slechts enkele uren te leven had. Kort daarop trad Anita uit haar lichaam. Ze kwam naar deze wereld terug met diepe inzichten en herstelde volledig.

Anita is geboren in Singapore als kind van Indiase ouders. Op tweejarige leeftijd verhuisde ze naar Hong Kong, waar ze het grootste gedeelte van haar leven heeft gewoond.

In april 2002 werd ze gediagnosticeerd met kanker. Haar bijna-doodervaring in 2006 heeft haar kijk op het leven drastisch veranderd. Ze past de diepe inzichten die ze in de hogere rijken heeft gekregen nu toe in haar werk. Anita lijkt vanuit haar compassie en empathie een gave te hebben ontwikkeld om metafysische concepten uit te leggen en te vereenvoudigen, zodat ze kunnen worden toegepast in ons dagelijks leven.

Een week voordat Benjamin Breedlove bezweek aan een hartaanval, plaatste de tiener uit Texas een opvallende video op YouTube waarin hij de vrede en de heldere lichten omschrijft die hij ervoer toen zijn hart op eerdere momenten ophield met kloppen.

Op 4-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste aanval waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Ben vertelde zijn moeder over het heldere licht dat hij boven hem zag. Zijn moeder zag niets, maar hij voelde zijn angst en zorgen verdwijnen en kon alleen nog maar glimlachen.

“Ik kan de vrede niet eens beschrijven, hoe vredig het was,” schreef hij. Ik zal dat gevoel of die dag nooit vergeten.” Twee maanden laten stopte zijn hart opnieuw toen gedurende een operatie zijn amandelen werden verwijderd. “Het was een wonder dat ze me terugbrachten.”

Op 6 december hield Breedlove’s hart opnieuw op met kloppen. Hij was op school en toen hij wakker werd kon hij niet praten of bewegen. Hij kon alleen kijken en luisteren hoe het ambulancepersoneel hem behandelde.

Hij hoorde de ambulancebroeders zeggen dat zijn hart was gestopt en dat hij geen hartslag had. “Ik dacht dat ik toen zou gaan sterven,” schreef hij. “Daarna bevond ik me ineens in een witte ruimte. Geen muren, een eindeloze ruimte.”

Hij stond plotseling naast zijn favoriete rapper, Kid Cudi, en ze waren allebei uitgedost in een net pak. “Ik had datzelfde gevoel, ik kon alleen nog maar glimlachen,” legde hij uit. “Ik keek vervolgens in de spiegel naar mezelf en ik was trots. Op mijn hele leven, alles wat ik heb gedaan. Het was het beste gevoel ooit.”

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nellan
nellan
6 jaren geleden

Dit geeft de burger weer moed dan hoeven we daar niet over te tobben toch?

enkidoe
enkidoe
6 jaren geleden

Fijn voor die mensen dat ze een bepaalde vrede hebben gevonden. Probee dat zelf ook via de zogenaamde binaural beats, in de hoop dat ik ook kan achterhalen waarom ik geboren ben. Dat maakt het leven misschien makkelijker.

pietje bell
pietje bell
6 jaren geleden

Bij een BDE of uittreding ga je door een tunnel.De tijd die de ziel nodig heeft om het lichaam te verlaten En dan zie je het licht.Dat geeft dus al een indicatie waar de z,g hemel is .hier op de aarde en eigenlijk overal waar je in een hogere vibratie of zo je wenst dimensie komt.Bij een BDE of overgang staat de wachter of begeleider klaar om je op te vangen.Eventueel terug te sturen.en of verder te begeleiden.naar de plaats waar je hulp of verzorging,hulp bij verwerking enz krijgt. Degene die weten gaan direct naar hun thuis dimensie.en of planeet. Bij een uittreding blijft er altijd bescherming bij het lichaam achter.en als het nodig is gaat er een gids mee op je reis.Of dezer laat je zien wat je aan kan of mag zien.Zelf allebei de kanten meegemaakt.Het enige voordeel met uittredingen (meervoud) je weet, Dus de tunnel is niet meer van toepassing.Er is zoveel meer.Zelfs op onze tijdelijke planeet aarde.alleen wat jammer is alles wat je gezien heb is voor de meeste zo onvoorstelbaar.Ongeloofwaardig.Als je dan toch probeert mensen iets te vertellen .spoor je niet of het zijn sprookjes .voor de gene die dit hebben ondervonden is het realiteit.dus waarheid.

Spira80
Spira80
6 jaren geleden

[quote name=”pietje bell”]Bij een BDE of uittreding ga je door een tunnel.De tijd die de ziel nodig heeft om het lichaam te verlaten En dan zie je het licht.Dat geeft dus al een indicatie waar de z,g hemel is .hier op de aarde en eigenlijk overal waar je in een hogere vibratie of zo je wenst dimensie komt.Bij een BDE of overgang staat de wachter of begeleider klaar om je op te vangen.Eventueel terug te sturen.en of verder te begeleiden.naar de plaats waar je hulp of verzorging,hulp bij verwerking enz krijgt. Degene die weten gaan direct naar hun thuis dimensie.en of planeet. Bij een uittreding blijft er altijd bescherming bij het lichaam achter.en als het nodig is gaat er een gids mee op je reis.Of dezer laat je zien wat je aan kan of mag zien.Zelf allebei de kanten meegemaakt.Het enige voordeel met uittredingen (meervoud) je weet, Dus de tunnel is niet meer van toepassing.Er is zoveel meer.Zelfs op onze tijdelijke planeet aarde.alleen wat jammer is alles wat je gezien heb is voor de meeste zo onvoorstelbaar.Ongeloofwaardig.Als je dan toch probeert mensen iets te vertellen .spoor je niet of het zijn sprookjes .voor de gene die dit hebben ondervonden is het realiteit.dus waarheid.[/quote]

Ook al heb ik zelf nooit een BDE meegemaakt, maar de manier waarop je je verhaal doet, weet ik dat je gelijk hebt.

Veel mensen kunnen zich geen voorstelling doen hoeveel er nog meer is…en ik geef ze geen ongelijk, het is nauwelijks te bevatten als je weet wat ‘leven’ inhoudt.

Ik denk dat ik iets meegemaakt heb, wat me een kleine spiekmoment gaf om ‘achter de schermen’ te mogen kijken…en het was intens, dat kan ik je wel vertellen 🙂

nature
nature
6 jaren geleden

Veel mensen zijn op zoek naar hun doel in dit leven. Ik was er een van. Hoe kom je erachter?
Ik las het boek ‘Het pad naar de sjamaan’ van Olga Kharitidi. Zeer geloofwaardig. Daarin staat:
‘Er zijn zeven soorten Tweelinggeesten. Slechts zeven, niet meer. De zeven verschillende Tweelinggeesten die bestaan voor de mens zijn:
Genezer
Magiër
Leraar
Boodschapper
Beschermer
Strijder
Uitvoeder.

nature
nature
6 jaren geleden

Ook uit Het pad naar de sjamaan:
‘Voor elke beslissing die je neemt, moet je je afvragen of aan de vijf voorwaarden is voldaan. Als een van de vijf voorwaarden ontbreekt, moet je in een andere richting zoeken. Op deze manier zul je altijd het juiste pad kunnen vinden. De vijf voorwaarden zijn
waarheid
schoonheid
gezondheid
geluk
licht.’

kengai
kengai
6 jaren geleden

Heb zelf een uittreding meegemaakt en zweefde uit mijn lichaam, maar had nog wel een gedaante als menselijk lichaam, alleen spierwit, maar heb geen tunnel gezien.

arnoud
arnoud
6 jaren geleden

[quote name=”Spira80″][quote name=”pietje bell”]Bij een BDE of uittreding ga je door een tunnel.De tijd die de ziel nodig heeft om het lichaam te verlaten En dan zie je het licht.Dat geeft dus al een indicatie waar de z,g hemel is .hier op de aarde en eigenlijk overal waar je in een hogere vibratie of zo je wenst dimensie komt.Bij een BDE of overgang staat de wachter of begeleider klaar om je op te vangen.Eventueel terug te sturen.en of verder te begeleiden.naar de plaats waar je hulp of verzorging,hulp bij verwerking enz krijgt. Degene die weten gaan direct naar hun thuis dimensie.en of planeet. Bij een uittreding blijft er altijd bescherming bij het lichaam achter.en als het nodig is gaat er een gids mee op je reis.Of dezer laat je zien wat je aan kan of mag zien.Zelf allebei de kanten meegemaakt.Het enige voordeel met uittredingen (meervoud) je weet, Dus de tunnel is niet meer van toepassing.Er is zoveel meer.Zelfs op onze tijdelijke planeet aarde.alleen wat jammer is alles wat je gezien heb is voor de meeste zo onvoorstelbaar.Ongeloofwaardig.Als je dan toch probeert mensen iets te vertellen .spoor je niet of het zijn sprookjes .voor de gene die dit hebben ondervonden is het realiteit.dus waarheid.[/quote]

Ook al heb ik zelf nooit een BDE meegemaakt, maar de manier waarop je je verhaal doet, weet ik dat je gelijk hebt.

Veel mensen kunnen zich geen voorstelling doen hoeveel er nog meer is…en ik geef ze geen ongelijk, het is nauwelijks te bevatten als je weet wat ‘leven’ inhoudt.

Ik denk dat ik iets meegemaakt heb, wat me een kleine spiekmoment gaf om ‘achter de schermen’ te mogen kijken…en het was intens, dat kan ik je wel vertellen :)[/quote]
Lees, maar eens de boeken van Jaap Hiddinga, bv visioenen en uitredingen, en engelen en visioenen. een geweldige kennis en openbaring hoe is en gaat.

Edwin
Edwin
6 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Heb zelf een uittreding meegemaakt en zweefde uit mijn lichaam, maar had nog wel een gedaante als menselijk lichaam, alleen spierwit, maar heb geen tunnel gezien.[/quote]
Heb zelf 2 bde’s gehad, in de eerste wel een tunnelervaring, in de tweede niet.
In het eerste geval was er hardstilstand en toe ik terugkwam was mijn lichaam verstijfd, koud en was ik bleek/asgrauw.
Niet alle bde’s en uittredingen worden op dezelfde manier ervaren . In de eerste ervaring ging ik niet naar het licht toe, maar was er middenin, versmolt als het ware met dit licht tot Een geheel. Ook komt het niet altijd voor dat je het eigen lichaam ziet liggen.Er is geen standaard Bde ervaring, er zijn overeenkomsten af en toe, maar iedere ervaring is op zich uniek.Mooie onbeschrijfbare landschappen kunnen worden gezien, maar soms gaat het nog verder dan dat en komt men tot diepe esoterische inzichten van Eenheid.
Gaat een Bde diep, dan kan het ook als een Existentiële ervaring worden gezien.

Iao Abraxas

kengai
kengai
6 jaren geleden

Edwin, ik zag ook geen ander landschap, alleen de omgeving waar ik was en ik was nog maar een paar meter van mijn lichaam af, toen ik weer terug schoot in mijn lichaam door een hard lawaai in de omgeving.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

griep

Is griep corona geworden? Wereldwijd 98% minder griepgevallen

Jaarlijks sterven er een paar duizend Nederlanders ...

kees verhoeven

Kees Verhoeven (D66) wil ‘complottijdschrift’ uit winkels weren: ‘Dit is toch knap ernstig’

Vanaf woensdag is het blad Gezond Verstand ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x