We eten iedere dag vijf keer meer suiker dan goed voor ons is, tot 45 kilogram suiker per persoon per jaar. Het is één van de redenen waarom de helft van ons te dik is.
Tim Verheyden, presentator van het Belgische tv-programma Koppen, leefde een maand zonder suiker. Na het afkicken en de eerste week stelde hij vast dat leven zonder suiker je veel fitter en energieker maakt. Maar hij merkt ook hoe moeilijk het is om producten te vinden waar absoluut geen suiker aan toegevoegd is.
Presentatrice Annick Ruyts stopte een half jaar geleden met suiker en maakt alles wat ze eet zelf. “Uit groenten, fruit, pasta en aardappelen halen we al genoeg suikers, maar toch gooit de voedingsindustrie overal maar suikers in die we niet nodig hebben,” zei ze. “Daar kan ik me echt over opwinden. We weten niet wat we eten.”
Het gaat eigenlijk al mis in de broodtrommel van de gemiddelde leerling, aldus diëtiste Tanja Callewaert. “Ik zie veel witte boterhammen met chocopasta,” zei ze. “Kinderen die dit blijven eten, worden later mijn patiënten.”
[Een]
Helft bewoners verzorgingstehuis krijgt corona na coronavaccin, Spaanse overheid grijpt in
Beveiliger Ter Apel doet schokkend boekje open: het is veel erger dan wij denken
Warmtepomp drijft bewoners tot wanhoop: ‘Het loopt de spuigaten uit’
Covid-19: The Great Reset Nederlandse bodemprocedure: ‘Misschien wel de belangrijkste video van 2023’
Toen kon het nog: zo berichtten de media in 2014 over Oekraïne
NRC haalt zich woede op hals met verzinsels over Omtzigt en MH17. Lees hier reacties die de krant weigerde te publiceren
Grootste krant VS verwijdert passage die suggereert dat gevaccineerden corona verspreiden
Last van reuma of jicht? Probeer zevenblad
8 giftige Pfizer-batches ook in Nederland gebruikt: dit zijn ze