Lyfe Kitchen is de naam van een nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. In de komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding. Dat meldt Retaildetail.be.
Mike Roberts was ooit directeur bij de hamburgerketen, zijn compagnon Mike Donahue was er verantwoordelijk voor corporate communications. Het tweetal ging drie jaar geleden met de plannen aan de slag en benaderde onder meer Stephen Sidwell, één van de grondleggers van vleesvervanger Gardein.
De komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van de vleesvervanger de hoofdrol spelen. Lyfe is een afkorting van Love Your Food Everyday.
Elke geserveerde maaltijd in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën. Boter, transvetten, geraffineerde suiker en andere additieven worden er niet gebruikt. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden.
Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. De meeste prijzen zitten tussen de 3 en de 10 euro. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.
Astronomen breken zich het hoofd over ruimteobject dat 570 miljard keer helderder schijnt dan de zon
Vandaag bestaat niet
NPO waarschuwt dat zeespiegel steeds sneller stijgt: ‘Dat is pertinent onwaar’
Een ongekende situatie: ‘Dit is nog nooit in de Nederlandse geschiedenis gebeurd’
VIDEO: “Aliens plegen mijnbouw op de maan”
Frisdrank leidt tot agressie bij kinderen
Adviesbureau McKinsey kreeg opdrachten zonder aanbesteding en was belangrijke schakel in uitrol ‘nieuwe normaal’
Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen
Wetenschappers TU Delft bewijzen ongelijk Albert Einstein: We leven in een ‘spookachtig’ universum