Homepagina » Gezondheid » Uitstelgedrag: ben jij een uitsteller of een aanpakker?
uitstelgedrag

Uitstelgedrag: ben jij een uitsteller of een aanpakker?

We spreken van uitstelgedrag wanneer mensen taken regelmatig uitstellen. Sommige mensen stellen zaken uit, omdat ze weten dat ze beter presteren onder druk. Maar dat geldt niet voor iedereen.

Stel je dingen uit en kom je daardoor in de problemen? Dan is uitstelgedrag niet meer onschuldig. Je raakt het overzicht kwijt, problemen stapelen zich op en je gaat situaties liever uit de weg. Je bevindt je in een negatieve neerwaartse spiraal en je voelt je minderwaardig. Uitstelgedrag levert stress op en kan uiteindelijk leiden tot depressie of burn-out.

Typische gevallen van uitstelgedrag

De was doen als je huiswerk om aandacht schreeuwt, stofzuigen als je nodig je administratie moet doen of je mailbox opschonen als je eigenlijk een moeilijk gesprek met iemand moet voeren. Het zijn typische gevallen van uitstelgedrag.

Wanneer je lastige klussen regelmatig uitstelt en voor je uitschuift, kun je lichamelijke en psychische klachten ontwikkelen. Je ervaart stress, kunt er depressief van worden en zelfs een burn-out krijgen.

Vaak zit er gewoonweg te veel in je hoofd. Dingen die eigenlijk zou moeten doen. En dan wordt het probleem groter. Een klusje wordt een obstakel dat je vervolgens gaat vermijden. En dan wordt het probleem steeds groter en groter. En ook dat stop je weer weg of schuif je voor je uit. Het is een negatieve spiraal.

Uitstelgedrag is aangeleerd

Uitstelgedrag is aangeleerd gedrag. Niemand wordt geboren als uitsteller. Ooit ontdekken we dat het uitstellen van taken iets oplevert. En gaan we het vaker doen, en dan gaandeweg wordt het een onderdeel van ons dagelijks handelen. Een gewoontepatroon met alle gevolgen van dien.

De negatieve spiraal waarin uitstellers terecht komen is moeilijk op eigen kracht te doorbreken. Uitstellen kan allerlei nare emoties oproepen, zoals schuldgevoelens, teleurstelling, spijt, moedeloosheid. En desondanks dat blijft het patroon van zich iets voornemen, en het vervolgens toch niet doen zich herhalen.

Het probleem met uitstelgedrag is echter dat wanneer er een oplossing geboden wordt, mensen die alles uitstellen, de oplossing ook vaak uitstellen.

Michel Lejeune van Trancewerk heeft een oplossing in de vorm van een hypnosesessie, waar je weinig voor hoeft te doen. Je downloadt de sessie en zet hem op je smartphone en luister ernaar. Je mag tijdens de sessie zelfs in slaap vallen. De sessie helpt je van binnenuit het aangeleerde uitstelgedrag te wissen. De negatieve spiraal wordt doorbroken, waardoor je vanzelf een aanpakker wordt.

Je zult wanneer je naar Lejeune’s hypnosesessie luistert op de automatische piloot steeds minder uitstelgedrag vertonen, waardoor je:

  • Veel meer voor elkaar krijgt
  • Jezelf verbindt met een diep innerlijk gevoel van vastberadenheid
  • Veel meer de controle krijgt over jezelf de keuzes die je maakt
  • Niet langer elke dag in gevecht bent om dingen gedaan te krijgen
  • Je eigen behoeften beter leert begrijpen en verzorgen
  • Je voortaan weet hoe je om moet gaan met de verleidingen van uitstelgedrag
  • Je iemand wordt die van aanpakken weet en daar van geniet

Klik hier om de sessie te downloaden

De sessie kost tot en met zondag 4 februari slechts 10 euro, daarna is de prijs 49,99

+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

We worden steeds passiever en trager. Wat doe je eraan?

We worden steeds passiever en trager. Wat doe je eraan?

Wie o wie heeft elke ochtend een ...

paracetamol pijn

Waarom paracetamol amper werkt en zelfs slecht voor je lichaam kan zijn

Paracetamol helpt niet tegen lage rugpijn en ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.