Onderzoek heeft aangetoond dat het Japanse dieet de kans op een vroegtijdige dood verkleint. Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine (NCGHM) in Tokio namen de Japanse eetgewoontes uitgebreid onder de loep.
Uit hun studie, die is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ, blijkt dat het Japanse dieet ervoor zorgt dat de kans op hartaandoeningen kleiner is en dat je langer leeft.
Het team volgde 80.000 Japanse volwassenen van 45 tot 75 jaar oud gedurende een periode van 15 jaar. Het eten van veel groenten, fruit en vis bleek het risico op sterven met 15 procent te verminderen.
De voedselrichtlijnen die de Japanse overheid in 2000 heeft geïntroduceerd lijken hierbij een essentiële rol te hebben gespeeld. Mensen die de richtlijnen volgden, hadden minder kans om te sterven, met name door hart- en vaatziekten of een beroerte.
Het typische Japanse dieet bestaat uit een gezonde balans van granen, groenten, fruit, vlees, eieren, sojaproducten, zuivelproducten en vis. Japanners hebben een hogere levensverwachting door hun gezonde dieet. Veel vis en groenten zorgen ervoor dat ze een lang leven voor zich hebben.
[BMJ]
Mis ‘m niet: Grootste supermaan van de eeuw in november
De Jonge beweert dat cijfers goede kant opgaan dankzij vaccinatie: ‘Pure propaganda’
CO2-gevaar is pure volksverlakkerij. Vier grootste nepnieuwsleveranciers ontmaskerd tijdens ontluisterende aflevering van Jinek
Pfizer ging jaar vóór corona samenwerking aan met Chinees platform voor vaccinpaspoorten & sociale kredietscores
Chemtrails: Grieken geloven dat de overheid hun bewustzijn wil manipuleren
Huisarts Rob Elens is bezorgd over bijwerkingen coronavaccins: ‘Moeten we niet te licht over denken’
Vaticaanse Bibliotheek zet 4000 kostbare manuscripten gratis online
Is ebola een CIA-wapen?
Breng bewijs voor buitenaards bezoek nu naar buiten. Voormalig Pentagon-functionaris doet oproep aan overheid